Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, 2023-2024, ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓ. ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ....


...τα είχε όλα!!!

Θεία Λειτουργία, Αγιασμό, παιχνίδια,  τραγούδια, σουβλάκια κ.τ.λ.-κ.τ.λ.-κ.τ.λ. !!!

Η Ενοριακή Νεανική Εστία μας, με την "Ιθάκη" της, το κατηχητικό σκολειό της, με τους κατηχητές, τις κατηχήτριες και τον ιερέα υπεύθυνο της, καθ' όλα έτοιμη για την νέα κατηχητική χρονιά, το 2023-2024, έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδια της, έχει δημιουργήσει τα τμήματα της, ενώ οι αίθουσες της "Ιθάκης" μας, βάφτηκαν και καθαρίστηκαν και έχουν χωριστεί με τους κατηχητές και τις κατηχήτριες τους να είναι επί των επάλξεων. 
Ήδη μετράμε στο ενεργητικό μας μια πρώτη "διερευνητική" συνάντηση, που κάναμε το Σάββατο 7/10, & τώρα που αναρτούμε το άρθρο μας αυτό, είναι πλέον γεγονός και η όμορφη καθιερωμένη πια γιορτή έναρξης, με την Θεία Λειτουργία ειδική για τα παιδιά μας έξω από το ιερό, και με τον Αγιασμό μας για την νέα κατηχητική χρονιά, και πολλά ακόμα που κάναμε το Σάββατο που μας πέρασε, στις 14/10/2023. 
Και εξηγούμε...
Μαζευτήκαμε το πρωΐ του Σαββάτου, και στις 10.00 π.μ. που χτύπησαν χαρμόσυνα η καμπάνες του ναού για να υποδεχθούν τα παιδιά μας, ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος Τελίδης, αφού πρώτα προετοιμάστηκε για την Θεία Ευχαριστία που θα ακολουθούσε, εκφώνησε το "Ευλογημένη η Βασιλεία..." ξεκινώντας έτσι την Θεία Λειτουργία, ειδικά επεξηγηματική για τα παιδιά μας, έξω στον σολέα του καινούργιου ναού μας, για να μπορούν όλα τα κατηχητόπουλα μας, ακόμα και τα κορίτσια μας, να βλέπουν..."ιδίοις όμμασι", την εξέλιξη της Θείας Λειτουργίας και άμεσα να συμμετέχουν σε αυτήν. 
Άλλωστε τα κορίτσι μας ήταν αυτά, που με την καθοδήγηση της κας Σοφίας Νικολαΐδου έψαλαν... "ξελειτούργησαν" το παπά μας, πάντα με την βοήθεια και των υπολοίπων κατηχητριών, της κας Πασχαλίας Μούξιου, ενώ η κα Ελισάβετ Ταρασίδου, ήταν..."αδικαιολογήτως απούσα" από την γιορτούλα μας. 
Τα αγόρια μας πάλι, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών τους, του παλαιού μας κου Παναγιώτη Σπάρταλη, που σε λίγο θα πάει φαντάρος και θα τον χάσουμε για 6 μήνες...του ευχόμαστε από την καρδιά μας "καλό στρατιωτικό"!!! αλλά και του..."ολοκαίνουργιου" νέου κατηχητή μας, του κου Ιωάννη Ράμναλη και με απόντα τον κο Χρήστο Καρύπογλου, που μόλις εχθές απέκτησε ένα ακόμα αγόρι μεγαλώνοντας την οικογένεια του..."να σου ζήσει ο γιός κε Χρήστο μας!!! 
τα περισσότερα κατευθύνθηκαν μόλις ήρθαν στην εκκλησία, στο ιερό και ντύθηκαν "παπαδάκια" για να γίνουν οι βοηθοί του π. Χρυσοστόμου, αλλά και συμμέτοχοι στην Θεία Ευχαριστία, η οποία κατέληξε στην Θεία Κοινωνία σχεδόν για το σύνολο των παιδιών μας, αγοριών και κοριτσιών, αλλά και των κατηχητών και των κατηχητριών μας. 
Ακολούθησε ο Αγιασμός της νέας κατηχητικής χρονιάς 2023-2024, και με ένα ματσάκι βασιλικό ευλογήθηκαν όλα τα παιδιά και οι κατηχητές μας από τον ιερέα μας, προσκυνώντας παράλληλα και τον Τίμιο Σταυρό. Κατόπιν λίγα λόγια μας είπε και ο π. Χρυσόστομος για την παραβολή του Σπορέως Χριστού, που θα ακούγονταν την επομένη...όπως και έγινε, την Κυριακή 15/10/2023 σ' όλους τους ναούς της Ορθοδοξίας, μετά μας μοίρασε και το αντίδωρο, αλλά μας έδωσε και από ένα αναμνηστικό δώρο, μια ευλογία για να μας συντροφεύει όλην την χρονιά, 
ένα ειδικό σημειωματάριο της "Ιθάκης" μας και ένα σταυρουδάκι για να το φορούν τα παιδιά μας και να έχουν την προστασία του και κατόπιν όλοι...άναρχα, αυθόρμητα και με φόρα, κατευθυνθήκαμε στην τεράστια αυλή μας για παιχνίδι και διασκέδαση. 
Την ίδια ώρα που οι φωνές των παιδιών μας κατέκλυζαν το προαύλιο του ναού, ο επάνω ναός μετά την ειδική Θεία Λειτουργία για τα παιδιά μας, τώρα ετοιμάζονταν για να τελέσει ο ιερέας μας και την Βάπτιση του εγγονού του γείτονα και επίτροπου της Ενορίας μας του κου Νίκου, στην δε κατακόμβη μας στήνονταν το σκηνικό από τον κατηχητή μας, τον κο Παναγιώτη και και τους βοηθούς του για την προβολή ενός βίντεο φτιαγμένο με μεράκι από την κα Πασχαλία με θέμα τις..."κατεργαριές" της περασμένης χρονιάς στην "Ιθάκη" μας. Ένα βίντεο όμως που τελικά ποτέ δεν προβλήθηκε αφού πάλι κάτι πήγε στραβά από υλικοτεχνικής πλευράς και τίποτε δεν λειτούργησε.
Επιφυλασσόμαστε όμως να σας το δείξουμε σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει η Ενορία και η "Ιθάκη" μας, στο youtube, στο viber, στο facebook και στο instagram....παντού!!!
Και ενώ όλα αυτά διαδραματίζονταν μέσα και έξω από την εκκλησία μας, κάπου στην άκρη της πελώριας αυλής, κάτω από ένα κιόσκι, είχε στηθεί από τους Επιτρόπους μια αυτοσχέδια ψησταριά και εκεί ψήνονταν με μαεστρία από τους πατεράδες-ψήστες των παιδιών, σουβλάκια και σουτζουκάκια, ενώ λίγο πιο πέρα ψήνονταν και οι τηγανιτές πατάτες για να συμπληρώσουν το μενού που θα τους σερβίριζαν λίγο αργότερα οι μανούλες μας, που καμάρωναν τα κατηχητόπουλα μας και παιδιά τους, τα οποία και διασκέδαζαν με τα υπαίθρια παιχνίδια τους. Βλέπετε ο καιρός ήταν υπέροχος, ηλιόλουστος και ζεστός παρότι στα μέσα του Οκτώβρη. 
Σ' ευχαριστούμε για την υπέροχη μέρα Χριστούλη μου!!!
Το σύνθημα δόθηκε και ήρθε η ώρα για το φαγητό!!! Η τσίκνα από τα εδέσματα, που ψήνονταν όλην αυτήν την ώρα του παιχνιδιού μας, από τους μπαμπάδες και τις μαμάδες μας που ήρθαν να βοηθήσουν, δεν μας άφηναν και πολλά περιθώρια αυτοσυγκράτησης, οπότε μπήκαμε σε μια σειρά...όχι ιδιαίτερα ελεγχόμενη θα έλεγα!!! καταβροχθίζοντας τα πάντα στο πέρασμα μας, ενώ και τα αναψυκτικά που μοιράστηκαν συμπλήρωναν το χορταστικό γεύμα που ετοιμάσαμε εδώ για ακόμα μια χρονιά στα παιδιά της γειτονιάς των Ανθοκήπων και την γιορτή έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς τους, 
όλα προσφορά από την Ενοριακή Νεανική Εστία μας, την "Ιθάκη" των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. 
Επόμενες συναντήσεις των παιδιών της "Ιθάκης" μας, θα είναι καθ' όλην την διάρκεια του έτους με μικρά διαλείμματα κατά τις γιορτινές διακοπές τους, κάθε Σάββατο 10.00 π.μ.-12.00 το μεσημέρι για τα μικρότερα κορίτσια μας & 12.00 το μεσημέρι έως 1.30 μ.μ. για τα μεγαλύτερα, ενώ για όλα μαζί τα αγόρια μας, μικρά και μεγάλα, συνολικά, 1.30 μ.μ.-3.30 μ.μ. Άντε...σας περιμένουμε να έρθετε και εσείς!!!

Καλή κατηχητική χρονιά 2023-2024,
για τα κατηχητόπουλα μας!!!
*...ακολουθούν όλες οι φωτογραφίες της γιορτής της "Ιθάκης" των κατηχητικών μας...
...αν δεν το δείτε θα χάσετε!!!
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ
Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023
Καλή κατηχητική χρονιά 2023-2024
Σύντομα θα προβάλλουμε και ένα βίντεο...
...πρώτα ο Θεός!!!
TAG