Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ "ΙΘΑΚΗΣ" ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019, ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Ν& Στ.

Περάσαμε 
ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΑ!!!  
Το Σάββατο 25η  Μαΐου 2019, η «Ιθάκη» μας, 
η Ενοριακή Νεανική Εστία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, 
"σάλπαρε" από νωρίς το πρωΐ μπροστά από το απάνεμο "λιμάνι" της εκκλησιάς μας, για μια καινούργια περιπέτεια με "ρότα" αυτήν την φορά προς την Χαλκιδική και τις κατασκηνώσεις «Ο Ποιμήν ο καλός» της Ιεράς  Μητρόπολής μας στο Ποσείδι.
          Έναν όμορφο προορισμό φτιαγμένο με την πατρική αγάπη και την έννοια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, 
του οποίου και πήραμε την ευλογία για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την εκδρομή μας, έναν χώρο κατάλληλο με άψογες εγκαταστάσεις για παιχνίδι με ασφάλεια, φαγητό, μάθημα και αναψυχή μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον και φυσικά μπάνιο στην θάλασσα που είναι δίπλα, 
μια καθιερωμένη εκδρομή σε απόλυτο συντονισμό των κατηχητών, των κατηχητριών και του ιερέως μας, του π. Χρυσοστόμου Τελίδη, που συνόδευσε και την εξόρμηση μας αυτή που γίνεται κάθε χρόνο και σηματοδοτεί την λήξη της κατηχητικής χρονιάς και των σαββατιάτικων συνάξεων μας, αφήνοντας μας πάντα τις καλύτερες των εντυπώσεων.
      Στις 9.00 το πρωΐ το "καράβι" μας σήκωσε τα "πανιά" και την "άγκυρα" της μπροστά από την "Ιθάκη" μας, την κατακόμβη του Ιερού ,Ναού μας, και δεν τα κατέβασε παρά μόνο φθάνοντας στην πανέμορφη κατασκήνωση μας. 
     Τα παιδιά μας κατέβηκαν από 
το λεωφορείο περιεργάστηκαν τους χώρους, περπάτησαν έως την τραπεζαρία της κατασκήνωσης για να αφήσουν τα πράγματά τους και να τσιμπήσουν κάτι, αφού ως γνωστόν η εξοχή ανοίγει την όρεξη, που ποτέ άλλωστε δεν λείπει από τα κατηχητόπουλα μας, και κατόπιν συναντηθήκαμε με τα παιδιά της «Βασιλειάδας», της Ε.Ν.Ε των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, και τον συνοδό ιερέα τους , τον π. Γεράσιμο, και μαζί τους γίναμε ένα ευλογημένο "κουβάρι" χωρίς αρχή και τέλος, που ξεκίνησε αμέσως το ατελείωτο διενοριακό παιχνίδι του.           
       Ποδόσφαιρο και μπάσκετ για τα αγόρια στα καταπληκτικά γηπεδάκια, βόλεϊ και άλλα αυτοσχέδια παιχνίδια για τα κορίτσια συνέδεαν το σκηνικό της αυθόρμητης χαράς και της διασκέδασης μέσα στον πιο όμορφο και ασφαλή χώρο, τις κατασκηνώσεις της Ι.Μ.Ν.Στ, ο "Ποιμήν ο καλός".
     Την χαρά, το παιχνίδι και την διασκέδαση, γρήγορα διαδέχθηκαν το φαγητό, κερασμένο από την Ενορίας μας και με την μέριμνα και την ευλογία του π. Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια κάνανε το κατηχητικό μας μάθημα κάτω από τα μεγάλα δένδρα που κοσμούν την κατασκήνωση μας. 
        Φωτογραφίες, πειράγματα, παιχνίδι και διασκέδαση και τέλος λίγο πριν πάμε για το μπάνιο μας στην θάλασσα, έπεσε η ιδέα για ένα κοινό παιχνίδι μεταξύ των δυο Ενοριών, «Ουρίτσες» το όνομα του, που έδωσε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, και των δυο Ενοριών, να γνωριστούν μεταξύ τους μέσα στο γήπεδο του ποδοσφαίρου της κατασκήνωσης, που έγινε στίβος «μάχης» για τις ανάγκες του παιχνιδιού.

       Η πολυαναμενόμενη ώρα για το μπάνιο μας στη θάλασσα έφθασε! Τα παιδιά μας βάλανε τα «καλά τους» και έπειτα μπήκανε με μεγάλη «θέρμη» στην πολύ όμως «παγωμένη» θάλασσα. Ωστόσο δεν πτοήθηκε κανείς τους, κάνανε το μπάνιο τους μαζί με τους κατηχητές που τους πρόσεχαν, ενώ άγρυπνος φρουρός από έξω και ο π. Χρυσόστομος με τους γονείς που ήρθαν μαζί μας στην εκδρομή.
      Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα όμως είναι αυτές που θα σας μεταφέρουν  το όλο κλίμα της δραστηριότητας μας αυτής, αφού μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις, και κάθε περαιτέρω αναφορά θα ήταν φτωχή για να περιγράψει την τελευταία εκδρομή του κατηχητικού έτους που αφήνουμε πίσω για να καλωσορίσουμε από τον Σεπτέμβρη την νέα κατηχητική χρονιά, 2019-2020, η οποία και θα περιλαμβάνει και τα Θυρανοίξια του επάνω 
υπέρλαμπρου Ιερού Ναού μας, τα οποία θα τελεστούν, πρώτα ο Θεός, το Σαββατοκύριακο της 12ης και 13ης Οκτωβρίου 2019, παραδίδοντας την κατακόμβη που μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τις λατρευτικές μας ανάγκες, αποκλειστικά και μόνο στην ορμή και τα όνειρα των παιδιών των κατηχητικών της "Ιθάκης" μας.
     Το άλλο Σάββατο θα γίνει επίσημα η γιορτή μας για την λήξη της χρονιάς, η οποία περιλαμβάνει από νωρίς Θεία Λειτουργία, πρόγευμα μετά, το βίντεο ανασκόπησης της χρονιάς που πέρασε αργότερα, ατέρμονο παιχνίδι στο μεγάλο 
προαύλιο του Ναού μας, που θα μετατραπεί σε ένα παιχνιδότοπο για τα παιδιά μας, και τέλος  μεσημεριανό φαγητό και καλεσμένος σε ρόλο σεφ στις ψησταριές για τα σουβλάκια μας τους πατεράδες και μαγείρισσες τις μαμάδες των κατηχητόπουλων μας και τέλος-τέλος, το παραδοσιακό μπουγέλο, που θα κλείσει με πολύ νερό την μεγάλη αυτή και τελευταία για φέτος γιορτή μας και την αυλαία της "Ιθάκης" μας.
     Έτσι, θα πιάσουμε και φέτος λιμάνι, θα αράξουμε στην αγκαλιά του Χριστού μας και στην "Ιθάκη" Του, όμως, σας το υποσχόμαστε... του χρόνου θα την αναζητήσουμε και πάλι. 
Μέχρι τότε…
…ευχόμαστε σε όλους, 
ένα καλό και ευλογημένο καλοκαίρι!!!
*...μην ξεχάσετε την γιορτή λήξης το Σάββατο που μας έρχεται...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λένε...
"Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις",
 τόσες φωτογραφίες που ανεβάσαμε πόσες λέξεις είναι; 
Ε! το άρθρο μας είχε λιγότερες...
Και του χρόνου!!!

TAG