Η "ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ", ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΚΑΤΗΧΗΣΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Η Ενορία μας, 
φρέσκια, ζωηρή και καινοτόμος...
     ...βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι της Θεσσαλονίκης και γειτνιάζει με τον εσωτερικό περιφερειακό δρόμο που μας ενώνει με την ανατολική πλευρά της πόλης. Η συνοικία μας έχει την ονομασία "Ανθόκηποι" επειδή κάποτε εδώ υπήρχαν μεγάλα ανθοκήπια, μα τώρα πια δεν φημίζεται για αυτά μα για άλλα "άνθη" πολύ πιο όμορφα και μυρωδάτα, τα πολλά και καλά παιδιά της.
     Η εκκλησία μας, βλέποντας από νωρίς την ανάγκη να αγκαλιάσει και να προσφέρει στην νεότητα της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, αυτό που αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου, την αγάπη και την φροντίδα μας, έβαλε τα δυνατά της, παραμέρισε ίσως άλλες δραστηριότητες και αφιερώθηκε στην διαπαιδαγώγηση και στην κατήχηση των παιδιών της. που όλο και αυξάνουν αφού οι Άγιοι προστάτες της γειτονιάς των Ανθοκήπων είναι και προστάτες των άτεκνων ζευγαριών που προσφεύγουν στην χάρη τους, αλλά και προστάτες της οικογενείας. 
     Η προσπάθεια μας άρχισε το 2010 και μέσα σε πέντε χρόνια η Ενοριακή Νεανική Εστία των Αγίων Θεοπατόρων, αυτήν την στιγμή που εσείς διαβάζεται αυτό το μικρό μας άρθρο στην ιστοσελίδα της (www.enetheopatoron.blogspot.gr) έχει να επιδείξει 100 και πλέον κατηχητόπουλα, υποδομές που μπορούν να στηρίξουν όλες τις αυξημένες ανάγκες της νεολαίας μας, αίθουσες διδασκαλίας, εντευκτήριο με παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας και υπολογιστές με internet, παιδικό σταθμό για τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες μας, ομάδα ρομποτικής με σοβαρές συμμετοχές και μεγάλες διακρίσεις, αλλά και ποδοσφαιρική ομάδα που παίρνει μέρος και διακρίνεται σε πρωταθλήματα και διοργανώσεις, αλλά και σε ήθος και σε συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.
     Πρόσφατα η ενοριακή ομάδα ρομποτικής μας, οι θρυλικοί "Ρομποπάτορες", απέσπασαν δύο κύπελλα σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, που έγινε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαρτίου 2015 στο τεχνολογικό Μουσείο "NOESIS", στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, από την διοργανώτρια εταιρία eduACT του FLL Greece, συναγωνιζόμενη με 52 ομάδες ρομποτικής από όλη την Ελλάδα και κυματίζοντας την σημαία της Ενορίας μας πάνω στο βάθρο των νικητών απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και στις ικανότητες της στην ρομποτική, μα περισσότερο από όλα, στον τρόπο όπου μια εκκλησία σε μια υποβαθμισμένη περιοχή όπως η δική μας, μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τόσο εξελιγμένο και μοντέρνο παιχνίδι για να προσεγγίσει την νεολαία της, και την κάνει ισάξια να συναγωνίζεται και να νικά ομάδες άλλων παιδιών που έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε τέτοιου είδους ενασχολήσεις και παιχνίδια.
     Οι "Ρομποπάτορες" γεννήθηκαν πέρυσι, το 2014, παράλληλα με την eduACT και το FLL Greece και αφού πέρασαν από σαράντα κύματα, εσωτερικής αμφισβήτησης, κατάκρισης και απαξίωσης από τους ίδιους τους συνεργάτες μας, έχοντας μόνο την αμέριστη υποστήριξη του ιερέα μας, π. Χρυσοστόμου Τελίδη, αλλά και την ευλογία του Επισκόπου μας, που προωθούσε εξ' αρχής το όλο εγχείρημα, έφθασε σήμερα να γεμίζει τα κατηχητικά σχολεία μας με παιδιά κάθε ηλικίας, αλλά και τους γονείς τους που χαίρονται με την χαρά των παιδιών τους και την εξέλιξη τους, αποστομώνοντας έτσι τις "Κασσάνδρες" που προφήτευαν αντίθετα αποτελέσματα.
     Η ομάδα ρομποτικής μας μετρά δέκα ενεργά μέλη, δέκα αξιαγάπητους μικρούς "Ρομποπάτορερες" 9-16 ετών και άλλους τόσους που περιμένουν να γίνουν και αυτοί με την σειρά τους οι επόμενοι "Ρομποπάτορες", τον Καλουδή, τον Μωϋσή, τον Γιώργο, δύο Νικόλαους, τον Βασιλάκη, τον Χαράλαμπο, τον Άγγελο, τον Παναγιώτη και τον Ηλία. Έχει και τρεις προπονητές, τον κ. Νικολό Σωτήρη και τον βοηθό του τον Αλέξανδρο, μα και τον κο Μπέλη Γιάννη ο οποίος και αποδείχθηκε φέτος ένας πραγματικός θησαυρός για την ομάδα μας, μα έχει και τον πατέρα Χρυσόστομο να προσπαθεί, ανάμεσα σε όλα τα λειτουργικά και πνευματικά του καθήκοντα, να αντεπεξέλθει και στα έξοδα και στις ευθύνες αυτού του ομολογουμένως ακριβού εγχειρήματος, τουλάχιστον για μια Ενορία σαν την δική μας με τις αυξημένες ανάγκες και τους ελάχιστους πόρους, αλλά και την ανοικοδόμηση του υπέργιου ναού της που βρίσκεται σε εξέλιξη.
     Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε και στους παλαιότερους στην ομάδα μας παίχτες, τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, αλλά και τον παλιό προπονητή τους, τον κ. Σάββα Τελικιόζογλου, ο οποίος έμαθε στους "Ρομποπάτορες" μας τα πρώτα τους "γράμματα" και τους ενέπνευσε το "μικρόβιο" της εκπαιδευτικής ρομποτικής και που η Ενορία μας του χρωστά ένα μεγάλο ευχαριστώ και για το περσινό κύπελλο του καλύτερου προπονητή που απέσπασε από τον διαγωνισμό του FLL Greece, αλλά και για την αγάπη και την φροντίδα του, τόσο στους "Ρομποπάτορες" του, όσο και στα μικρά αγόρια του προκατηχητικού σχολείου μας, όπου ήταν κατηχητής.
    Αποτελέσματα FLLGREECE
* Βραβεία αγώνων & επίδοσης ρομπότ
1.ROBOT MASTERS
2. ΡΟΜΠΟΠΑΤΟΡΕΣ (Ι.Ν. Αγ. Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης)
3. RoboBrainers
* Βραβεία Μηχανικού σχεδιασμού
α.(Σχεδίου )"Robot design"
   1. ROBOT MASTERS
   2. RoboPower
   3. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΩΜΕΓΑ ROBOTICS
β.(Προγραμματισμού)
   1. RoboTrainers
   2. The Robominds
   3. RoboBrainers
γ.(Στρατηγικής και καινοτομίας)
   1. R&B
   2. ΡΟΜΠΟΠΑΤΟΡΕΣ (Ι.Ν. Αγ. Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης)
   3. ΡΟΜΠΟΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ
*Βραβεία Αξιών "Core Values"
α.(Έμπνευσης)
   1. RoboGenius
   2. Bataries
   3. ROBOT DANCERS
β.(Ομαδικότητας)
   1. In.C.A.T.S.
   2. Fargobots
   3. Saint George Astvestovillage
γ.(Ευχάριστου Επαγγελματισμού)
            "Gracious professionalism"
   1. KASSAVETΕIANS
   2. ROBOTEENS
   3. ΣΠΡΠ
*Βραβεία Αποστολών "Project"
α.(Έρευνας)
   1. R.E.D. - Robotic Evosmos Designers
   2. Little Robots
   3. Enigma-2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
β.(Καινοτόμου λύσης)
   1. 19Robogators
   2. ΤAΛΩΣ
   3. ROBO AXION
γ.(Παρουσίασης)
   1. PLANET14
   2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΑΛΦΑ ROBOTICS
   3. Evobots
*Rising stars: Robomakers
Music robots
Against all odds: CONECT
Προπονητής : Γλυκερία Φωτειάδου
Γενική κατάταξη:
1. ROBOT MASTERS
2. RoboTrainers
3. R&B
4. Little Robots
5. Robogenius
6. In.C.A.T.S.
7. RoboPower
8. ΡΟΜΠΟΠΑΤΟΡΕΣ (Ι.Ν. Αγ. Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης)
9. RoboBrainers
10. KASSAVETΕIANS
  Αλλά ας έρθουμε στην φετινή χρονιά, ας έρθουμε στις φετινές επιδόσεις μας και ας αφεθούμε στην αγάπη και τα όμορφα λόγια των νέων φίλων που αποκτήσαμε από την παρουσία μας στο "Noesis" και τους διαδικτυακούς φίλους μας μέσω των ιστοσελίδων του ναού μας (www.intheopatoron.blogspot.gr) και της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας (www.enetheopatoron.blogspot.gr), αλλά και του facebook με τους ειδικούς λογαριασμούς της ρομποτικής μας ομάδας (Ρομποπάτορες & Ρομποπάτορες Θεοπατόρων), μα και του Twitter και ας θριαμβολογήσουμε για τα κατορθώματα μας, έχοντας ίσως λίγο πρώιμα την έπαρση του νικητή μα και την επίγνωση πως κάπου εκεί έξω βρίσκεται και η 1η θέση και πως την κατέχει κάποιος άλλος καλύτερος από εμάς, οι απίστευτοι "Robot Masters", οι οποίοι και θα ταξιδεύσουν στην Αμερική για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Lego, το FLL WORLD.
κάντε κλικ και δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων.
"Ρομποπάτορες":2η θέση επίδοσης ρομπότ.
      Έχουμε και λέμε λοιπόν, 2η θέση καλύτερης επίδοσης ρομπότ, στο robot game δηλαδή (ευχαριστούμε την eduACT για τα λιγότερα αγγλικά και περισσότερα Ελληνικά της φετινής χρονιάς, ξέρουμε πως δεν ήταν εύκολο), 2η θέση στρατηγικής και καινοτομίας και τελικά 8η θέση στην γενική κατάταξη, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL Greece που διοργάνωσε η eduACT για δεύτερη χρονιά, με "τρελή" επιτυχία και φέτος.
      Ήταν μια εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά μας για πάντα, ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας,  βλέποντας μια ομάδα εθελοντών με διαφορετικό χρώμα μπλούζας και διαφορετικά καθήκοντα η κάθε μια και παράλληλα με πάθος και δημιουργικότητα να στήνουν ένα σκηνικό όπου περπάτησαν επάνω του 52 ομάδες και έδειξαν τα ταλέντα της η κάθε μια, έναν βατήρα που σήκωσε και ξεσήκωσε μέσα από τις ψυχές των παιδιών μας ότι καλύτερο είχαν, έκαναν γονείς και επισκέπτες να ριγήσουν από υπερηφάνεια για τα παιδιά τους, "έσπρωξαν" την Ελλάδα μας ένα βήμα μπρος, την στιγμή που κανένας δεν μπορεί να το κάνει, και όλα αυτά κάνοντας το κέφι τους, περνώντας καλά, διασκεδάζοντας. Ευχαριστούμε eduACT, είσαστε παραπάνω από καλοί, παραπάνω από καταπληκτικοί, είσαστε...στην καρδιά μας και σας αγαπάμε πολύ.
       Παρακαλούμε τον κ. Κώστα Βασιλείου, που ηγήθηκε αυτής της προσπάθειας, να μεταφέρει στους συνεργάτες του, αυτούς που γνωρίζουμε, τον Βασίλη Τανή, τον Κώστα Λίνδα και άλλους, αλλά και όλους αυτούς, τα αγόρια και τα κορίτσια που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, την αγάπη των παιδιών μας, των προπονητών και του ιερέα μας, των γονιών που έμειναν ενθουσιασμένοι από την διοργάνωση, όλης της Ενορίας μας που μιλά γιαυτούς με τα καλύτερα λόγια και σε όλους τους συνεργάτες του και να ευχηθούμε και "εις ανώτερα" , που σίγουρα έρχονται, είμαστε σίγουροι.
       Ένα άλλο πολύ δημοφιλές άθλημα, που και αυτό αν θυμάμαι καλά πάλι ο κος Κώστας Βασιλείου ξεκίνησε στην Μητρόπολη μας, μια ακόμα δραστηριότητα για τα παιδιά, έχει εντάξει η Ενορία μας μέσα στα κατηχητικά της σχολεία εδώ και πέντε χρόνια και αυτό το άθλημα δεν είναι άλλο από το ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο όμως που δεν έχει βωμολοχίες, δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά συναγωνισμός ακόμα και σε αντίπαλες ομάδες, δεν υπάρχει βία παρά μόνο ευγενής άμυλα και προσδοκία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ανάμεσα σε φίλους που απλά φορούν διαφορετικό χρώμα φανέλα η κάθε μια και εκπροσωπεί την δική της Ενορία.
        Και σε αυτό το αγώνισμα η Ενορία μας πρωτοπορεί, ή για να είμαστε ακριβείς έρχεται δεύτερη μέσα σε όλη την Μητρόπολη μας, μια θέση βέβαια διόλου ευκαταφρόνητη. Την πρωτιά αυτού του Πρωταθλήματος θα αγωνιστεί φέτος να κατακτήσει η ποδοσφαιρική ομάδα της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, κατεβάζοντας και φέτος τους "Θεοπάτοες" της, όμως ανανεωμένους, καλογυμνασμένους, προπονημένους, με καινούργια εμφάνιση και σύνθεση. Στην φετινή μας προσπάθεια, αρωγούς, συμπαραστάτες και βοηθούς έχουμε τους νέους χορηγούς και γείτονες μας, την τσιμεντοποιΐα "ΤΙΤΑΝ" και τον Όμιλο "ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ", που αμέσως προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν τα παράτολμα σχέδια μας, τόσο στην ρομποτική όσο και στην ποδοσφαιρική μας ομάδα. Ευχαριστούμε και σας υποσχόμαστε πως θα αγωνιστούμε για το καλύτερο!!!
        Την ποδοσφαιρική ομάδα μας, τους ένδοξους, τους καταπληκτικούς, τους ανεπανάληπτους, τους θρυλικούς "Θεοπάτορες", θα σας συστήσουμε τώρα αμέσως, μα εκτενέστερα θα σας μιλήσουμε για αυτούς μέσα από τις ιστοσελίδες του ναού και των παιδιών μας, με αναρτήσεις, άρθρα και αφιερώματα, αλλά και στο facebook στον ειδικό λογαριασμό που ανοίξαμε για την ποδοσφαιρική μας ομάδα ("Θεοπάτορες") και στο twitter, κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015" που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον άνω των εικοσιπέντε Ενοριών και των τριάντα ομάδων που κατεβάζουν φέτος.
         Αποτελείται από δεκαέξι αγόρια του Γυμνασίου, τον Δημήτρη, τον Κώστα, τον Σάββα, τον Παναγιώτη, τον Χρήστο, τον Νικολάκη που τον λένε και Ευάγγελο, τον Αστέρη, τα αδέλφια Δημήτρη και Κωνσταντίνο, τον μικρό Δημήτρη, τα άλλα αδέλφια Φίλιππο και Αλέξανδρο και το καινούργιο αίμα της ομάδας μας, τον Χαράλαμπο, ο οποίος θα είναι ο τερματοφύλακας μας, τον Ζήση, τον Νίκο, και τον Χαράλαμπο-Ραφαήλ. Αυτοί θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ενορία μας και θα προσπαθήσουν να ανεβούν στην 1η θέση του Πρωταθλήματος και να κρατήσουν το νικηφόρο κύπελλο για την ομάδα τους, τους "Θεοπάτορες".
Καλή επιτυχία παιδιά...
θα σας παρακολουθούμε στενά!!! 
 *παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο με στιγμιότυπα των αγώνων...



FLL GREECE 2014-2015

7 & 8 Μαρτίου 2015
"Noesis"


Στον απόηχο του θριάμβου μας, μείναμε με το αυτοκίνητο του π. Χρυσοστόμου
από μπαταρία.Όμως τι "Ρομποπάτορες θα ήμασταν αν δεν λύναμε και αυτό
το μικρό προβληματάκι.

Καλή ξεκούραση τώρα 
και το άλλο Σάββατο...
...Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου!!!
TAG