ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ

Γέμισε με παιδικές φωνές και γέλια πάλι ο ναός μας...

Τα αγόρια μας έτοιμα για δράση.
        Με το που τελείωσε η Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αποστόλου Θωμά, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου γύρω στις 9.30 το πρωΐ άρχισαν να έρχονται τα πρώτα παιδιά, ανυπόμονα, όπως είναι πάντα η νεότητα, για την πρώτη μέρα τους στο κατηχητικό σχολείο.
        Τα κορίτσια είχαν πρώτα την συνάντηση τους από τις 10.00 το πρωΐ μέχρι το μεσημέρι στις 2.00, πρώτα το προκατηχητικό και το κατώτερο με τις κυρίες Σοφία και Αγάπη και μετά το μέσο και το ανώτερο, με την κυρία Κυριακή και την κυρία Αναστασία, που όμως δεν μπόρεσαν να έρθουν και τις αντικατέστησαν πάλι η κυρίες Σοφία και Αγάπη.
Η τάξη της κυρίας Σοφίας.
        Τα κορίτσια μας αποχαιρέτησαν γύρω στις 2.00 και την σκυτάλη πήραν τα μικρά αγόρια του προκατηχητικού μας, που άρχισαν το μάθημα και το παιχνίδι τους γύρω στην 1.00 κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και την προσοχή του κυρίου Χρήστου Κανάκη και μετά ακολούθησαν τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού στο κατώτερο και μέσο κατηχητικό αγοριών με τον άλλο κύριο τους, επίσης Χρήστο, αλλά Καρύπογλου ή αλλιώς τον μικρό Χρήστο, όπως τον αναφέρουν τα παιδιά μεταξύ τους για να τον ξεχωρίζουν από τον άλλο Χρήστο τον μεγάλο, τον κύριο Κανάκη.
Η τάξη της κυρίας Αγάπης.
        Τέλος ενώ από τις 3.00 έπρεπε να αρχίσει το μάθημα του ο π. Χρυσόστομος με τα μεγάλα αγόρια του Γυμνασίου και του Λυκείου, παρά ταύτα, τα αγόρια πάντα αργοπορημένα και ασυνεπή ήρθαν γύρω στις 3.30 εκμεταλλευόμενοι την ελαστικότητα και την αγάπη του π. Χρυσοστόμου που τα έχει καλομάθει.
Οι κατηχητές των αγοριών πριν αρχίσει το κατηχητικό.
        Πήγε 5.00 το απόγευμα και ούτε που το καταλάβαμε, έληξε δε έτσι η πρώτη κατηχητική μας συνάντηση, ανανεώνοντας το ραντεβού μας όμως για το επόμενο Σάββατο που θα γίνει και ο ετήσιος Αγιασμός των κατηχητικών μας στις 2.00 το μεσημέρι για αγόρια και κορίτσια από τον π. Χρυσόστομο που θα μας ευλογήσει για να έχουμε μια καλή κατηχητική αλλά και σχολική χρονιά με προστάτες τους Αγίους μας τον Άγιο Ιωακείμ και την Αγία Άννα, όμως και την Παναγία Θεοτόκο κόρη τους και φυσικά τον Εγγονό τους, τον Χριστό, τον Σωτήρα όλου του κόσμου.

Η Ενοριακή Νεανική Εστία  του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης των Ανθοκήπων της Ευκαρπίας στην Δυτική Θεσσαλονίκη εύχεται από καρδιάς...

Καλή χρονιά σε όλα τα κατηχητικά της Μητροπόλεως μας, 
αλλά και όλου του κόσμου!!!
TAG