ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Κατηχητικό στην εξοχή!!!

      Το Σάββατο 12 Μαΐου, μπροστά στην εκκλησία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, από τις 10 το πρωΐ,άρχισαν να μαζεύονται τα παιδιά για την εκδρομή που τους είχε ετοιμάσει ο ιερέας μας, π.Χρυσόστομος,στο περιβαλλοντικό πάρκο της Ευκαρπίας.

      Το λεωφορείο του κου Δημήτρη,οδηγού και φίλου μας,που πάντα μας βοηθά στις εξορμήσεις μας,ήταν από νωρίς εκεί και με ένα νεύμα του ιερέως μας, εμείς ανεβήκαμε και το καταλάβαμε,ξεκινώντας έτσι για μια ακόμα περιπέτεια με την Ενοριακή Νεανική Εστία μας.

      Φτάνοντας στο πάρκο βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά και τους κατηχητές και ξεχυθήκαμε στους φιλόξενους χώρους του,ο καθένας με τον υπεύθυνο κατηχητή του ...και άρχισε το παιχνίδι.

         Τα αγόρια του κατώτερου κατηχητικού μας,με υπευθύνους τον κο Χρήστο Καρύπογλου και Σωτήρη Νικολό, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέλαβαν το γήπεδο ποδοσφαίρου,γρήγορα-γρήγορα χωρίστηκαν σε ομάδες και το ματς άρχισε.Αισθητή ήταν η απουσία του κου Αντώνη Λουπίδη του έτερου κατηχητή μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων,που έχασε αυτήν την όμορφη εκδρομή μας.
      Τα παιδιά του προκατηχητικού με αρχηγό τους τον κο Χρήστο Κανάκη τον κατηχητή τους,άρχισαν τις μικρές περιηγήσεις και εξερευνήσεις στην φύση, που αυτήν την εποχή του χρόνου είναι υπέροχη.
         Τα μεγαλύτερα αγόρια του μέσου κατηχητικού με υπεύθυνο τον π.Χρυσόστομο,είχαν αναλάβει να βγάζουν  φωτογραφίες και να επιβλέπουν ώστε να μην λείψει τίποτα από όλα τα άλλα παιδιά και τους κατηχητές τους.

         Τα κορίτσια μας πάλι, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των κατηχητριών υπευθύνων τους,της κας Σοφίας Νικολαΐδου,που είχε αναλάβει τα κορίτσια του κατώτερου κατηχητικού,της κας Αγάπης Κοτζαμανίδου και της κας Αναστασίας Ξυφάρη με το προκατηχητικό και της κας Κυριακής Ραφαηλίδου που είχε υπό την εποπτεία της τα μεγαλύτερα κορίτσια,χωρίστηκαν σε ομάδες,έπαιξαν,φώναξαν,σκαρφάλωσαν,έτρεξαν και χάρηκαν όλα  τα δώρα του Θεού σ΄αυτά,την φύση,τον ήλιο,το πράσινο,μα και την αγάπη,την αθωότητα,την εφευρετικότητα,τα νιάτα τους.

         Ο ιερέας μας περιφερόταν από παρέα σε παρέα και μάζευε την αγάπη των "παιδιών του",για να παίρνει δύναμη στο δύσκολο έργο του,και ενίοτε έπαιζε μαζί τους,βγάζοντας το παιδί που είχε και αυτός κρυμμένο μέσα του, όπως όλοι.

          Ο ήλιος, καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, έπαιζε και αυτός με τα σύννεφα,που κάποια στιγμή απειλητικά άρχισαν να μαυρίζουν και να προμηνύουν βροχή,όμως αυτό, μόνο τους μεγάλους ανησυχούσε, αφού τα παιδιά ούτε που το πρόσεχαν και συνέχιζαν αμέριμνα το παιχνίδι τους.


          Το μεσημέρι,μετά το μάθημα,μαζευτήκαμε στο μεγάλο κιόσκι του πάρκου,όπου ο π.Χρυσόστομος μας κέρασε μια μικρή λιχουδιά,βγάλαμε και άλλες φωτογραφίες και με τις υποδείξεις των κατηχητών και των κατηχητριών μας κατευθυνθήκαμε προς το λεωφορείο μας για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

          Στις 3 το μεσημέρι φθάσαμε στην εκκλησιά μας που μας περίμεναν ανήσυχοι οι γονείς,αφού και πάλι αργήσαμε να επιστρέψουμε,όπως πάντα, για να παραλάβουν τα βλαστάρια τους,που κουρασμένα από το παιχνίδι και ταλαιπωρημένα από τον ήλιο και τα άλλα στοιχειά της φύσης έπεσαν στην αγκαλιά τους.

         Αμέσως μετά,και αφού αρκετή υπομονή έκανε η βροχή περιμένοντας να φθάσει στο σπίτι του μέχρι και το τελευταίο παιδί,άρχισε η καταιγίδα με πολύ νερό,βροντές,αστραπές και έντονο αέρα."Μας αγαπά ο Θεός" ψιθύρισε ο ιερέας μας και έφυγε και αυτός στο σπίτι του για να ξεκουραστεί.

          Η επόμενη εκδρομή μας θα είναι την 16η του Ιούνη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής,στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης μας,όπου και θα γίνει η τελετή λήξης της διοργάνωσης των "Νεανικών παιχνιδιών 2012"παρουσία του Δεσπότη μας,των παιδιών και των γονέων και θα βραβευθούν οι νικητές όλων των αγώνων.
***
           Ευχόμαστε στα παιδιά όλου του κόσμου,που σύντομα αρχίζουν τις εξετάσεις τους,είτε τις πανελλήνιες,είτε τις εισαγωγικές,καλή δύναμη και κουράγιο στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και εμείς,παιδιά και μαθητές,γονείς,γιαγιάδες και παπούδες,όλοι οι κάτοικοι των Ανθοκήπων, στην προσευχή μας θα τους έχουμε, ιδιαίτερα σήμερα το απόγευμα,Δευτέρα 14 Μαΐου,που ο ιερέας μας θα τελέσει Ιερά Παράκληση υπέρ των μαθητών και σπουδαστών,για να τους δώσει ο Θεός φώτιση και καθαρό μυαλό στους αγώνες που ξεδιπλώνονται μπροστά τους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!
*****

Σας περιμένουμε και εσάς στα κατηχητικά μας...
...και για να σας δελεάσουμε, σας στέλνουμε με πολύ αγάπη
 μερικές από τις φωτογραφίες της εκδομής μας.

Οριακά έφτασε το λεωφορείο του κου Δημήτρη στην μεταφορά μας στο πάρκο.

Μάλιστα,ο π.Χρυσόστομος ήρθε με το δικό του αυτικίνητο μαζί με τα μεγαλύτερα αγόρια.
Με συνοπτικές διαδικασίες χωρίστηκαν οι ομάδες και άρχισαν τα αγόρια το ποδόσφαιρο.


Ο π.Χρυσόστομος ,ήταν συνεχώς και πάντα πάνω από το κεφάλι μας.

Οι απαραίτητες φωτογραφίες.

Τα μικρότερα παιδιά απόλαυσαν τα παιχνίδια των εγκαταστάσεων του πάρκου.


Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες,όπως και ένα μικρό βίντεο από την εκδρομή μας.
Απολαύστε τα...


Στιγμές χαλάρωσης και τραγουδιού από τα κορίτσια του κατηχητικού στην εκδρομή μας,στο link που ακολουθεί:

http://youtu.be/0mI4_IA4CyY



Το περιβαλλοντικό πάρκο περιλαμβάνει μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου...

...και όμορφη παιδική χαρά.
Στο κεντρικό κιόσκι του πάρκου βρήκαν καταφύγιο οι μανάδες και οι γιαγιάδες των παιδιών,που ήρθαν μαζί μας.




Τα  μεγαλύτερα κορίτσια έφτιαξαν τα δικά τους παιχνίδια,επιστρατεύοντας την φαντασία και την εξυπνάδα τους.


Η ανοιξιάτικη φύση συμπλήρωνε το κάδρο της εκδρομής μας.

Τα κορίτσια του προκατηχητικού με την κα Αγάπη,απολαμβάνουν την σκιά του πεύκου,κάνοντας το μάθημα τους.


Ο ιερέας μας σαν να νύσταξε από τον δυνατό ήλιο...
...αλλά δεν χάνει ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τους κατηχητές και τα παιδιά.Να ευχηθούμε περαστικά στον κο Καρύπογλου που φορά κολάρο μετά από ένα μικρό ατύχημα που είχε.

Η τάξη του προκατηχητικού μας,με τον κο Κανάκη.
Δεν άφησαν σπιθαμή για σπιθαμή ανεξερεύνητη τα παιδιά μας.


Παρεμβάσεις έκαναν τα παιδιά και στο ζωϊκό βασίλειο.

Οι μικροί εξερευνητές μας.

Στα χέρια του μικρού Γιωργάκη η χελωνίτσα αυτή μετατράπηκε στο πιο γρήγορο ζώο του δάσους και μάλιστα ιπτάμενου.

Μα και τα μεγάλα αγόρια δεν άργησαν να μας αποκαλύψουν την ζωηρή παιδικότητα που κρύβουν μέσα τους και  που μάταια αγωνίζονται να αποποιηθούν.

Ο κος Δημήτρης χαίρεται και αυτός την δροσιά που μας προσφέρει το κιόσκι του πάρκου.

Σαν να ήμασταν στην κατασκήνωση.
Μέρος από τα παιδιά του τμήματος του πατρός Χρυσοστόμου,κατά την ώρα του μαθήματος.



Ο ιερέας μας,αργά το μεσημέρι μας μοίρασε κρουασάν και χυμό.

Ήταν το πιό γλυκό κρουασάν,έλεγαν και ξαναέλεγαν τα παιδιά.
Πάνω από εβδομήντα άτομα ήμασταν στην εκδρομή...


...και περάσαμε υπέροχα.

Ευχαριστούμε πάτερ Χρυσόστομε!!!





TAG