ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ήρωες υπήρξαν τότε...."ήρωες" υπάρχουν και τώρα!!!

        Όπως η Ενοριακή Νεανική Εστία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, πραγματοποίησε την γιορτή της για την 25η Μαρτίου εδώ στον ναό μας,δύο εβδομάδες πριν, την 17η Μαρτίου,έτσι έκανε την δική της και η Ε.Ν.Ε της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου,την 1η Απριλίου.
        Στα πλαίσια αυτής της γιορτής τα παιδιά ανέβασαν μια θεατρική παράσταση που οι συντελεστές της,ακούραστοι και πάντα πρόθυμοι,έδωσαν όλο τους τον εαυτό και το αποτέλεσμα όπως πάντα ήταν υπέροχο και συγκινητικό.
        Πρώτα,το πρωΐ, ανέβασαν την παράσταση με τίτλο"Ο γέρος του Μοριά"στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην επάνω Ευκαρπία και κατόπιν,το απόγευμα στις 7.00, μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις εργατικές κατοικίες της Ευκαρπίας.
        Η υπόθεση του έργου είχε να κάνει με την λεβεντιά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη,τόσο στις μάχες κατά των Τούρκων και στην συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδος,όσο και στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από τους ελεύθερους πια Έλληνες πολιτικούς και τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία της προδοσίας.
        Ο ιερέας μας, ο π.Χρυσόστομος, παρακολούθησε την παράσταση των παιδιών,το απόγευμα στον ναό της Αγίας Ειρήνης,τα καμάρωσε για ακόμα μια φορά για την πρόοδο και τον αγώνα που κάνουν στην Ενορία τους,τους χειροκρότησε,τους ενθάρρυνε και τέλος τους επιβράβευσε με την πατρική αγάπη του και τα συγχαρητήρια του για την προσπάθεια που κάνουν.
         Τον ρωτήσαμε για την παράσταση αυτή και μας είπε:
"Θαυμάζω αυτά τα παιδιά,για το πάθος και την αγάπη τους στην Ενορία.Τα νοιώθω σαν δικά μου,σαν κομμάτι από την ζωή μου,άλλωστε είναι σαν να μην έφυγα ποτέ από κοντά τους.Ήμουν μαζί τους επί τρία και πλέον έτη, διακονώντας στην Ενορία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και θα είμαι πάντα και πνευματικά με την προσευχή μου αλλά και υλικά αν χρειαστεί.
Όσο για την παράσταση,ακόμα και ο Κολοκοτρώνης θα ήταν υπερήφανος για τον πρωταγωνιστή, Γιώργο Μουγκράκη,που με τόση λεβεντιά τον υποδύθηκε,δεν θα ήμουν εγώ;
Όλα τα παιδιά σαν πραγματικοί ηθοποιοί,σκηνοθέτες,υποβολείς και βοηθοί,έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το αποτέλεσμα φάνηκε.
Περήφανοι όλοι χειροκροτήσαμε τα παιδιά,τόσο εγώ,όσο και οι ιερείς του ναού,ο π.Αθανάσιος και ο π.Ευστράτιος,οι γονείς και όλοι οι παρευρισκόμενοι,που υποκλίνονταν μπροστά μας στο φινάλε αυτής της τόσο όμορφης παράστασης.
Δεν σας κρύβω ότι βλέποντας τα παιδιά και την προσπάθεια τους,ζήλεψα και πιθανόν σύντομα να ζητήσω και από εσάς να κάνετε το ίδιο και να τα μιμηθείτε, με μια θεατρική παράσταση παρόμοια,ίσως και καλύτερη."

Η Νεότητα των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης,συγχαίρει για την προσπάθεια τους, τα παιδιά της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου,όπως επίσης, εύχεται καλή επιτυχία και στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ενορίας, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Μητρόπολης μας και που μαθαίνουμε ότι σκίζει!!!




TAG