ΣΑΒΒΑΤΟ 17/3 "2η αγωνιστική"

Αντίπαλη ομάδα: Ζωοδόχος Πηγή

      Μετά το πέρας της παρελάσεως,ξεκουραστήκαμε λίγο,φάγαμε,προπονήθηκε η ομάδα στον χώρο μπροστά στο κυλικείο των αθλητικών εγκαταστάσεων,μέχρι που ήρθε η ώρα του αγώνα.

        Γύρω στις 1.45 μ.μ μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο,περάσαμε από την γραμματεία για τα διαδικαστικά,αλλάξαμε στα αποδυτήρια του γηπέδου και έτοιμοι για τον αγώνα συγκεντρωθήκαμε με τις άλλες ομάδες στο κέντρο του γηπέδου για την καθιερωμένη προσευχή μας.
        Ο π.Χρυσόστομος έκανε την προσευχή,ευχήθηκε σ' όλους καλή επιτυχία,φωτογραφήθηκε και με τις δύο ομάδες,έδωσε για αναμνηστικό στον διαιτητή την εικόνα των Αγίων Θεοπατόρων και αμέσως αυτός σφύριξε την έναρξη του αγώνα μεταξύ  των ομάδων των Ενοριών, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, εναντίον της  Ζωοδόχου Πηγής.

       Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ένα ακόμα περιστατικό που μας συγκίνησε όλους και μας έκανε υπερήφανους για αυτά τα παιδιά.Ο αρχηγός της δικής μας ομάδας έδωσε το καθιερωμένο αναμνηστικό,την εικόνα των Αγίων μας,στον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας,όλοι οι παίκτες έκαναν χειραψία μεταξύ τους και αντάλλαξαν ευχές,δείχνοντας το ήθος τους και ότι, πάνω από παίκτες ενός αθλήματος,είναι κυρίως κατηχητόπουλα.

       Από νωρίς ακόμα φάνηκε η υπεροχή της ομάδας μας,έτσι πετύχαμε δύο διαδοχικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο,όμως στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσαμε θεωρώντας βέβαιη την νίκη μας και έτσι μας ισοφάρισαν με δύο δικά τους γκολ,για να λήξει ο αγώνας ισόπαλος 2-2.

      Έτσι πικραμένοι και στεναχωρημένοι,μιας και είχαμε σίγουρη την νίκη,πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για τον ναό μας όπου μας περίμεναν τα υπόλοιπα παιδιά του κατηχητικού μας για να μάθουν το σκορ.

      Στην συνέχεια μας μίλησε ο προπονητής μας κος Γιώργος με λίγα λόγια για τον αγώνα,παραδεχθήκαμε τα λάθη μας και έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα μας, τον αποχαιρετήσαμε για να μπούμε στις τάξεις μας για το κατηχητικό μας μάθημα και για να προετοιμαστούμε για την γιορτή μας, για την 25η Μαρτίου και την επανάσταση του 1821 και τους ήρωες  που μας χάρισαν το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας,που θα άρχιζε σε λίγη ώρα.

     Έγιναν οι απαραίτητες πρόβες,οι κατηχητές έλεγξαν και τις τελευταίες λεπτομέρειες και τα παιδιά έφυγαν στα σπίτια τους για να ξεκουραστούν, να φάνε και να ετοιμαστούν για την γιορτή μας που θα άρχιζε στις 6.00 μ.μ.
     Αυτό το Σάββατο,ήμασταν με τα παιδιά όλη μέρα και ενώ νομίσαμε αρχικά ότι αυτό θα τα κουράσει, αντίθετα εμείς ήμασταν οι κουρασμένοι και αυτά χαίρονταν την συντροφιά και την αγάπη του κατηχητικού τους και το εκδήλωναν με κάθε αφορμή.


Τον ποδοσφαιρικό αγώνα διαδέχθηκε η γιορτή μας, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την τιμή και μνήμη στους ήρωες της επανάστασης του 1821.

 Μερικές φωτογραφίες από τα παιδιά μας κατά την διάρκεια του αγώνα.

Η καθιερωμένη προσευχή πριν τους αγώνες:"Άγιος ο Θεός..."
Μικρή κερκίδα από τους λιγοστούς γονείς.

Παρακάτω υπάρχει όλο το φωτογραφικό υλικό της 2ης αγωνιστικής.





Σφίγγουν τα χέρια και ανταλλάσσουν ευχές μεταξύ τους πριν τον αγώνα.
Άναψαν τα αίματα στις κερκίδες.










     Το σκορ του αγώνα τελικά ήρθε ισόπαλο 2-2 ,αν και ήμασταν καλύτεροι αρχικά βάζοντας τα δύο πρώτα γκολ.Όμως θεωρώντας βέβαιη την νίκη μας,αποκτήσαμε μια βέβαιη και ατιμωτική ισοπαλία.
Άς προσέχαμε...

Συνεχίζεται...

TAG