ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" ΜΑΣ (από τον κο Ασλανίδη Ευθύμιο)

Η «Ιθάκη» μας ρίχνει άγκυρα...
          Άλλη μια κατηχητική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη από χαμόγελα, παιχνίδι, τραγούδια, παιδικά πρόσωπα, πρόσωπα αληθινά και φωτεινά. Μια χρονιά γεμάτη Χριστό. Άλλωστε Αυτός είναι το κέντρο της ζωής του χριστιανού και όταν Αυτός μπαίνει στη ζωή μας τότε τίποτε άλλο δεν χωράει. 
Γεμίζει ο άνθρωπος από την αγάπη Του και από το φως Του. Και είναι πράγματι η ζωή δίπλα Του τόσο γλυκιά και τόσο όμορφη που αν λίγο τη γευτείς δεν θέλεις τίποτε άλλο. Αυτή η ανάγκη μας να βρεθούμε με τον Θεό πατέρα μας ήταν που οδήγησε και φέτος τα βήματα μας στο κατηχητικό του Σαββάτου και στον εκκλησιασμό της Κυριακής.
          Βίοι Αγίων, παραβολές και θαύματα του Χριστού, τα λόγια του Αποστόλου των εθνών μέσα από τις επιστολές του ήταν τα κύρια θέματα που συζητούσαμε σε κάθε μας συνάντηση. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πιο σίγουρη πυξίδα που βάζει το καράβι μας στο σωστό δρόμο. «Μα Κύριε, η θάλασσα σου έχει 
φουρτούνες και τα κύματα είναι τεράστια και αδιάβατα. Πως μπορώ να ακολουθήσω το δρόμο σου;» Ησύχασε, ηρέμησε το καράβι σου έχει τον καλύτερο καπετάνιο. Μπορεί τα κύματα και η τρικυμία να σε τρομάζουν, μα αν κοιτάξεις στο βάθος θα δεις το ουράνιο τόξο, θα δεις πως πίσω από τα κύματα ξεπροβάλει ένας Ήλιος παντοδύναμος που φωτίζει και τα πιο πυκνά σκοτάδια.
          Έτσι λοιπόν το καράβι μας για φέτος ρίχνει άγκυρα. Όχι γιατί έφτασε στον προορισμό του αλλά γιατί σταματάει για να ξαποστάσει. Και του χρόνου πάλι μαζί θα ξεκινήσουμε το ταξίδι. Και μπορεί το καλοκαίρι να σε βρει μακριά, σε ξένες παραλίες. Πάντα όμως να θυμάσαι όλα όσα λέγαμε μέσα στη χρονιά, τα διδάγματα μας, τους στόχους που θέταμε. 
Να θυμάσαι ακόμη να κοιτάς κάθε βράδυ ψηλά στον ξάστερο ουρανό. Και να προσεύχεσαι για όλο το πλήρωμα του καραβιού που γράφει πάνω του «Ιθάκη». Αυτό θα ‘ναι το μυστικό μας. Και έτσι κάθε βράδυ θα ενωνόμαστε ξανά και θα γινόμαστε παρέα. Μια παρέα που κρατά πάντα φυλαγμένη μια ξεχωριστή θέση μόνο για σένα. Και να θυμάσαι πάντα πως ότι και αν κάνεις, όπου και αν πας, σε όποιους δρόμους κι αν σε βγάλει η ζωή... 
...η δική σου Ιθάκη θα είναι πάντα εδώ! 
Καλό καλοκαίρι, 
Ραντεβού του χρόνου, στα ίδια μέρη...  
TAG