Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Γέμισε και πάλι η εκκλησία μας με την ευλογημένη φασαρία των μαθητών μας!!!
      Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από τις διακοπές του Πάσχα, ήταν η προκαθορισμένη ημέρα για τον εκκλησιασμό των μαθητών του 4ου Νηπιαγωγείου κατόπιν συνεννοήσεως με την 
Διευθύντρια του, κα Πετρούλα Μίσιου, και του 3ου Δημοτικού με τον Διευθυντή του κο Αναστάσιο Χατζηϊωαννίδη,  με τον προϊστάμενο του Ναού μας, π. Χρυσόστομο Τελίδη.
      Πρώτοι κατέφθασαν οι λιλιπούτειοι ενορίτες μας, όπως το συνηθίζουν άλλωστε, τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου μας, συνοδευόμενα από την κα Πετρούλα και τις βοηθούς της, 
ενώ δεν άργησαν να κατεβούν τα σκαλιά της προσωρινής κατακόμβης μας, που στεγάζει τις ακολουθίες μας και όλη την λατρευτική ζωή μας μέχρι να ανεβούμε στον υπέργειο Ναό που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς, οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας με τους καλούς δασκάλους τους που συνόδευαν τα παιδιά των τάξεων τους.
      Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία ήταν ήδη σε εξέλιξη, και τα αγόρια έτρεξαν να ντυθούν παπαδάκια και να βοηθήσουν μέσα στο ιερό, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά κατέλαβαν τις καρέκλες του Ναού και τις επιπλέον που τοποθετήσαμε για να χωρέσουν και οι, συνολικά, 400 περίπου μαθητές. Ο φωτισμός λιγοστός που καταδείκνυε το κατανυκτικό της διαφορετικής αυτής Θείας Λειτουργίας, ενώ την στιγμή της Θείας Κοινωνίας επικράτησε η συνηθισμένη πια "ευλογημένη" φασαρία από την ανυπομονησία των παιδιών, σχεδόν όλων, που θα προσέρχονταν στο Άγιο Ποτήριο με τον προηγιασμένο Άρτο.
      Μετά το "Δι' ευχών..." από τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη, που ήταν και ο λειτουργός μας κατά τον εκκλησιασμό, ακολούθησε η προβολή ενός όμορφου βίντεο που εφτιαξε η από την κα Σοφία Νικολαϊδου, με εκφωνήτρια την ίδια, η οποία έχει διττή ή μάλλον τριττή ιδιότητα στην γειτονιά των Ανθοκήπων, και αυτήν της ενορίτισσας μας, και αυτήν της δασκάλας του Δημοτικού Σχολείου μας αλλά και αυτήν της κατηχήτριας της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, της "Ιθάκης" των κοριτσιών μας, σχετικό με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα Πάθη του Χριστού μας.
     Τα φώτα του Ναού έκλεισαν και τα παιδιά μας υπό την επίβλεψη
των δασκάλων τους, ήσυχα παραδόξως μέσα στο σκοτάδι, παρακολούθησαν από τον βιντεοπροβολέα μας όλες αυτές τις πληροφορίες από τις φρικτές εκείνες τελευταίες ημέρες του Χριστού μας πάνω στην γη, που συγκέντρωσε η κα Σοφία μας σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο, που έκανε τα παιδιά μας να σταματήσουν την φασαρία και με προσοχή να το παρακολουθήσουν μέχρι τέλους.
      Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης στο τέλος αυτής της όμορφης συνάντησης, αποχαιρέτησε τα παιδιά, τους θύμισε πως την επομένη, ημέρα Σάββατο 8/4/2017, είναι η τελευταία συνάντηση πριν τις πασχαλινές διακοπές τους και στα κατηχητικά σχολέια της Ενορίας και πως σε αυτήν θα γίνει και εξομολόγηση από τον π. Χρυσόστομο Κοτσίδη για όσα παιδιά το επιθυμούν, ενώ δεν παρέλειψε να μνημονεύσει την αγάπη των δασκάλων και την ζωντάνια τους στον όμορφο τρόπο που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά των Ανθοκήπων και πως τους τα εμπιστευόμαστε στα έμπειρα χέρια τους. Το αντίδωρο και ένα μικρό γλύκισμα ήταν ο επίλογος αυτού του εκκλησιασμού και οι εγκάρδιες ευχές που αντάλλαξαν οι ιερείς με δασκάλους και μαθητές για... 
...Καλή και ευλογημένη Ανάσταση!!!
TAG