"ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ"

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή
 της "Ιθάκης" μας. 
Σάββατο 17η Δεκεμβρίου 2016.
"Επιτέλους αληθινά Χριστούγεννα"
     Η όμορφη "Ιθάκη" μας, η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, ετοιμάζοντας την χριστουγεννιάτικη γιορτή της στο τέλος του 2016, μέσα στο πρόγραμμα της, μαζί με όλα τα υπόλοιπα δρώμενα που έβαλε για να διασκεδάσει τα κατηχητόπουλα της, φιλοξένησε και μια καταπληκτική παρέα νεαρών φοιτητών, που έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έπαιξαν ένα θεατρικό έργο με τίτλο "Επιτέλους αληθινά Χριστούγεννα".
     Μας ενθουσίασαν, μας συγκίνησαν, μας ταρακούνησαν με την υποκριτική τους δεινότητα και τα νοήματα του έργου τους, αλλά και εμείς, τιμής ένεκεν της μεγάλης και όμορφης αυτής προσπάθειας τους, φτιάξαμε και ανεβάσαμε στο κανάλι μας στο YouTube αυτό το βίντεο που τώρα παρακολουθείτε, έτσι ώστε να βγει στην επιφάνεια και αυτή η πλευρά της Ενορίας μας, που αναγνωρίζει, παρακινεί, προτρέπει και βοηθά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.
     Οι πρωταγωνιστές του έργου, κατηχητές της "Ιθάκης" μας οι περισσότεροι, στην θέση του ηθοποιού αυτήν την φορά, φώναξαν και τους φίλους και τις φίλες τους και έδωσαν μια καταπληκτική παράσταση όπου παιδιά, γονείς και ιερείς, τους καταχειροκρότησαν μέσα στην κατακόμβη του Ιερού Ναού μας, που έγινε θέατρο για χατήρι τους και πάνω στον σολέα του, που μετατράπηκε προσωρινά σε θεατρική σκηνή για να φιλοξενήσει το ταλέντο τους. 
     Ο συγγραφέας του έργου "Επιτέλους αληθινά Χριστούγεννα" 

ήταν ο κος Ασλανίδης Ευθύμιος, που έπαιξε και τον ρόλο του μετανιωμένου πατέρα, στον ρόλο του απίστευτου παππού, ήταν ο κος Μουγκράκης Γεώργιος, την σύζυγο υποδύθηκε η κα Βάσω Ρανδζή, ενώ τα δυο παιδιά τους ενσάρκωσαν ο κος Στυλιανός Μουγκράκης και η κα Τσαμτσίδου Ελένη. 
     Συμμετείχε στην παράσταση και η κα Ανατολή Φιλιππίδου, ως Θεία Μελπομένη, αλλά αυτή που απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα ήταν η Χριστίνα Κούτρα στον ρόλο της Μάρως, της αυθάδους μα γλυκιάς υπηρέτριας.
     Η παράσταση αυτή, μετά την προβολή της στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, 
παίχτηκε και στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, των εργατικών κατοικιών της Νέας Ευκαρπίας, αλλά και στην Ενορία του Αγίου Φωτίου της Θεσσαλονίκης με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία.
     Περιμένουμε πολλά από αυτά τα αξιοθαύμαστα παιδιά. Η Ενορία μας θα είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες και στις πρωτοβουλίες τους. Τους ευχαριστούμε και περιμένουμε εναγωνίως για να προβάλλουμε στον Ναό μας, αλλά και στο διαδίκτυο από τις ιστοσελίδες και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας, την επόμενη τους προσπάθεια, την επόμενη έμπνευση τους...
Κα-τα-πλη-κτι-κοί!!!
TAG