Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2017" (Οι "Θεοπάτορες" εναντίον Αγίου Αθανασίου)




Οι "Θεοπάτορες"
νίκησαν με σκορ 3-0 
      Με τρεις επιπλέον βαθμούς έφυγαν από το γήπεδο "Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης" των Αμπελοκήπων οι "Θεοπάτορες", η δύο φορές Πρωταθλήτρια ποδοσφαιρική ομάδα της κατηγορίας του Λυκείου της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, νικώντας την Ενορία του Αγίου Αθανασίου με σκορ 3-0, στην 2η αγωνιστική του Μητροπολιτικού μας Πρωταθλήματος, "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2017", το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.
      Η ανωτερότητα των "Θεοπατόρων" φάνηκε από τις πρώτες κιόλας φάσεις του αγώνα, ενώ πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν περίπατο για τους παίκτες μας που έβαλαν όμως τα δυνατά τους και πέτυχαν αυτό το εντυπωσιακό σκορ. 
      Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν καθώς ενώ οι φωτογράφοι μας ήταν παρόντες στον αγώνα ο συντάκτης των άρθρων της ιστοσελίδας μας, Πρόεδρος της ομάδας μας, αλλά και ιερέας υπεύθυνος της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής νεανικής Εστίας μας, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Ενορίας μας, έτσι θα αρκεστείτε στα λίγα και καλά σχόλια που μπορέσαμε να αποσπάσουμε από τους παίκτες μας.
      Και μια και το άρθρο μας δεν δείχνει να γεμίζει, ας σας συστήσουμε τους "Θεοπάτορες" μας για ακόμα μια φορά, οι οποίοι είναι σχεδόν οι ίδιοι με πέρυσι, και φθάνει πίσω μέχρι το 2012, οπότε και αρχίσαμε από την κατηγορία του Δημοτικού τότε να συμμετέχουμε στο Πρωτάθλημα αυτό, χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις, μέχρι που ανέλαβε την ομάδα ο τωρινός προπονητής μας, κος Αθανάσιος Σαμαρίνας...κατά κόσμον "Σάκης", που ανέδειξε τους "Θεοπάτορες" σε αυτό που είναι σήμερα. 
      Δευτεραθλητές στην κατηγορία Γυμνασίου το 2014, Πρωταθλητές στην κατηγορία Γυμνασίου το 2015 και Πρωταθλητές πάλι το 2016 στην κατηγορία του Λυκείου, και αν τα πράγματα πάνε όπως τα σχεδιάζουμε, και πρώτα και πάντα ο Θεός φυσικά, Πρωταθλητές και φέτος στο "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2017", τελευταία χρονιά, αφού τα παιδιά μας μεγάλωσαν και του χρόνου θα πάνε στην 3η Λυκείου και οι υποχρεώσεις τους στο σχολείο δεν θα τους αφήσουν να ξαναπάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα. 
      Πιθανότατα λοιπόν νέοι "Θεοπάτορες" θα ξεπηδήσουν από τα κατηχητικά μας με παίκτες του Δημοτικού και πάλι όπως ξεκίνησαν οι προηγούμενοι, που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των παλαιών κυπελλούχων και Πρωταθλητών, που θα αγωνιστούν και αυτοί με πυγμή και αποφασιστικότητα με τα χρώματα της ομάδας μας για την ανάδειξη της Ενορίας τους και προς τιμήν των Αγίων τους, του Ιωακείμ και της Άννας.
       Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν με την σειρά του παλαιότερου σε συμμετοχή παίκτη των "Θεοπατόρων", μέχρι και τον νεώτερο:
1) Αμοιρίδης Δημήτριος: Ξεκίνησε μαζί μας το 2012 και έφθασε μέχρι σήμερα να μας εκπλήσσει με τις επιδόσεις του...όποτε βέβαια μας τιμά με την παρουσία του. Φέτος δεν συμμετείχε σε καμιά αγωνιστική αφήνοντας την ομάδα του ακάλυπτη και τους συμπαίκτες του μόνους, όμως είμαι σίγουρος πως όταν σοβαρέψουν τα πράγματα στις επόμενες αγωνιστικές θα είναι και πάλι μαζί μας έτοιμος να υπερασπίσει το όνομα της ομάδας του "Θεοπάτορες" αλλά και προστάτες Αγίους μας. 
2) Ποπίδης Χρήστος: Και ο Χρήστος μας υπήρξε από τους πρώτους παίκτες μας και σήμερα έφηβος πια, σε κάθε αγωνιστική μας δείχνει και το ήθος του αλλά και την τεχνική του στο ποδόσφαιρο που τον κάνουν περιζήτητο σε μεγάλους ποδοσφαιρικούς Συλλόγους.
3) Μπουτζιούκας Νικόλαος-Ευάγγελος: Ατίθασος χαρακτήρας, αλλά φιλότιμος και με ξεχωριστή παρουσία στην ομάδα μας από την έκτη Δημοτικού μέχρι σήμερα, μπαλαδόρος μέγας, βιρτιούζος της τρίπλας, που δεν έμαθε όμως τόσα χρόνια μαζί μας να μοιράζεται το παιχνίδι με τους συμπαίκτες του. Φέτος, έφηβος και αυτός, με απίστευτη δύναμη και αντοχή θεωρείτε από τους καλύτερους επιθετικούς μας.
4) Στρατάκης Κωνσταντίνος: Πάντα παρών στις αναμετρήσεις της ομάδας του, καλοσυνάτος και λιγομίλητος αλλά σταθερά καλός στις επιδόσεις του από το 2014 μέχρι σήμερα. Έχει γυρίσει σε όλες τις θέσεις, αμυντικός, επιθετικός...φέτος και τερματοφύλακας.
5) Ορφανίδης Σάββας: Βράχος, θεριό ολόκληρο μπροστά στην εστία της ομάδας του απέτρεψε ως αμυντικός τις επιθέσεις των αντιπάλων του, χαριτωμένο και καλό παιδί από το 2014 και αυτός με τα χρώματα της ομάδας μας, διδάσκει ήθος σε όλους μας.
6) Σαμαρίνας Δημήτριος: Παιδί μάλαμα, ο μεγαλύτερος γιος του προπονητή μας εξελίχθηκε από 2014 που ανανεώθηκε η ομάδα μας υπό την καθοδήγηση του πατέρα του, σε σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια των αντιπάλων μας και έμπειρο υπερασπιστή των τίτλων που έχουμε μέχρι τώρα κατακτήσει.
7) Σαμαρίνας Κωνσταντίνος: Ο βενιαμίν της ομάδας, ομορφόπαιδο, πάντα καλοντυμένος, καθαρός, σιδερωμένος και έτοιμος να εμψυχώσει την ομάδα του...από τον πάγκο, αφού λόγω του μικρού της ηλικίας ο πατέρας του δεν τον αφήνει να παίξει συχνά, μέχρι που ο βενιαμίν που βλέπετε τον απείλησε ότι θα αποχωρίσει από την ομάδα και έτσι όλο και περισσότερο αγωνίζεται με τους μεγαλύτερους "Θεοπάτορες".
8) Αραμπατζής Άγγελος: Άγγελος πραγματικός, προστάτης της ομάδας του από το 2014 και αυτός, τρομερός μέσος, ενίοτε και επιθετικός, κάθε χρονιά και καλύτερος, τρομερή μεταγραφή, πιστός στα χρώματα της ομάδας του και πάντα πρόθυμος να δείξει το ταλέντο του στην μπάλα και όχι μόνο.
9) Στρίμπας Χαράλαμπος-Ραφαήλ: Μέγα πειραχτήρι που μαζί με τον Αμοιρίδη, το δίδυμο της ζαβολιάς αλλά και της γνώσης του ποδοσφαίρου, παίχτης δυνατός, βελτιωμένος κατά πολύ από το 2014 που αγωνίζεται με τους "Θεοπάτορες", έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα μας και έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του αριθμού των χρυσών και ασημένιων κυπέλλων που έχουμε μέχρι σήμερα στο ιστορικό μας και στολίζουν το Αρχονταρίκι της εκκλησιάς μας.  
10) Ζερβίδης Αλέξανδρος: Από τους καινούργιους παίκτες της ομάδας μας, ήρθε το 2015 στους "Θεοπάτορες" και από τότε δεν έχασε αγώνα. Επιθετικός κυρίως έχει πετύχει άπειρα γκολ στην εστία των αντιπάλων του, αλλά έχει κερδίσει και τις καρδιές των συμπαικτών του και όλης της ομάδας.
11) Βλάχος Αθανάσιος: Αυτή είναι η φετινή μεταγραφή μας, σπουδαίος παίχτης, καλό παιδί, πάντα καταδεκτικός, τρομερός μπαλαδόρος και σοβαρός διεκδικητής της μπάλας στο γήπεδο, το οποίο και οργώνει κάτω από τις υποδείξεις του προπονητή του...ενίοτε και του πατέρα του, που δικαιολογημένα καμαρώνει τις επιτυχίες του γιου του.
      Αυτή είναι η ενδεκάδα που κατεβαίνει στους αγωνιστικούς χώρους κάθε Σάββατο, στο Πρωτάθλημα "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2017", όμως δεν θα μπορούμε να μην γίνει αναφορά και σε μερικά ακόμα παιδιά που πέρασαν από την ομάδας μας τα προηγούμενα χρόνια χρόνια και τώρα λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν αγωνίζονται με τους "Θεοπάτορες", 
που βέβαια  είμαι σίγουρος πως είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ιερέα τους, ή του προπονητή τους, αν χρειαστεί να υπερασπιστούν τους τίτλους και τις μεγάλες πρωτιές που χάριν και σε αυτούς αποκτήσαμε. Μας λείπετε όλοι παιδιά...το γνωρίζετε:
12) Τσακίρης Χαράλαμπος: Αναρρώνει μετά από ατύχημα στον ποδοσφαιρικό Σύλλογο που ανήκει, παλαιός καλός τερματοφύλακας που ελάχιστα ήταν τα γκολ που δέχθηκε κατά την τριετία 2014, 2015 & 2016 που αγωνίστηκε στους "Θεοπάτορες", πάντα αστείος και πειραχτήρι με τους συμπαίκτες του που τον αγάπησαν και τον έκαναν φίλο ξεχωριστό.
13) Συμεωνίδης Νικόλαος: Ένα καταπληκτικό παιδί που δύσκολα παίρναμε κουβέντα από το στόμα του, ντροπαλός και συμμαζεμένος, που όταν όμως έπρεπε να αγωνιστεί μεταμορφωνόταν σε αγρίμι που φόβιζε με το ταλέντο του τους αντιπάλους του. 
14) Γεωργιάδης Ζήσης: Ο απόηχος της παρουσίας του ακόμα πλανάται στο γήπεδο "Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης", ενώ προπονητές και ιερείς των αντιπάλων μας συνεχίζουν και φέτος να φοβούνται ακόμα και την απουσία του φέτος από τους αγώνες. Αν χρειαστεί όμως είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει και φέτος...έτσι Ζήση μου!!!
       Τώρα καλό θα είναι να γνωρίσετε και δυο ακόμα άτομα, τους βοηθούς του προπονητή και του ιερέως, που βρίσκονται πάντα μαζί μας στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι να φωτογραφίσουν τους "Θεοπάτορες", οι οποίοι και τρέχουν πανικόβλητοι πάνω-κάτω σε κάθε αγώνα για να τραβήξουν τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο που στην συνέχεια θα ανέβουν στην ιστοσελίδα μας. Μέλη και αυτοί στην ομάδα μας λοιπόν:
15) Καρούλιας Φίλιππος: Από τους παλιούς της ομάδας των κατηχητικών μας, ο δεύτερος στην σειρά μιας καταπληκτικής πολύτεκνης οικογένειας, που τώρα που μεγάλωσε υπηρετεί την Ενορία του και σε αυτό το μετερίζι, μέγα πειραχτήρι αλλά πάντα φιλότιμος και πρόθυμος, ανέλαβε φέτος να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί τους "Θεοπάτορες" με όχι ιδιαίτερη επιτυχία, οφείλω να ομολογήσω μέχρι τα τώρα!!! Σε αυτό το πόστο μέχρι πέρυσι ήταν ο μεγάλος αδελφός του, ο Θοδωρής, (του ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για το Σάββατο 4/3 που είναι η γιορτή του), ο οποίος και αποδείχθηκε μέγα ταλέντο τόσο στην φωτογράφηση και στην βιντεοσκόπηση, όσο και στην δημιουργία όμορφων βίντεο για τα παιδιά μας, αλλά φέτος εξαφανίστηκε για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους.
16) Καρούλιας Αλέξανδρος: Ο τρίτος της οικογενείας Καρούλια που μεγαλώνοντας στις τάξεις των κατηχητικών μας, ξεχωρίζει φέτος ως βοηθός του αδελφού του Φίλιππου, συμμετέχοντας στην δράση των "Θεοπατόρων" στο Πρωτάθλημα της Μητρόπολης μας, αλλά και λίγο αργότερα στις 10, 11 & 12 Μαρτίου μαζί με τους "Ρομποπάτορες", την ομάδα ρομποτικής της Ενορίας μας, στο Μέγαρο Μουσικής και Meditteranian Cosmos. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλη την οικογένεια Καρούλια για την συμμετοχή της στον μεγάλο αγώνα μας για τα παιδιά της Ενορίας μας και ιδιαίτερα τον πατέρα τους τον κο Στέφανο και την κα Μαρία, την μητέρα τους, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους.
Πρωταθλητές οι "Θεοπάτορες"
"Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2017"
      Βέβαια, όπως σας έγραψα και παραπάνω, ένα μεγάλο μέρος στην μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της ομάδας μας, τις ατελείωτες νίκες μας, τα Πρωταθλήματα, τα Κύπελλα, τους Τίτλους και τα Βραβεία, το χρωστάμε και στον απίστευτο προπονητή μας και για να ευλογήσω και τα γένια μου, λίγο και σε εμένα, που ως Πρόεδρος της ομάδας απλοχέρης και χουβαρντάς δεν άφησα να λείψει τίποτε από τους "Θεοπάτορες", μέσα και έξω από το γήπεδο, έτσι κάθε Πρωτάθλημα έκρυβε πίσω του και ένα αντίδωρο στο μεγάλο δώρο της νίκης μας. Η εκδρομή στην φάρμα του Λαχανά, η Watterland, τα κεράσματα, τα φαγητά και πόσα ακόμα μέχρι τώρα, αλλά και πόσα θα ακολουθήσουν αν καταφέρουμε να κερδίσουμε και το φετινό Πρωτάθλημα.            
 Έτσι λοιπόν στην γνωριμία με την ομάδας μας, τους ένδοξους, τους φοβερούς, τους τρομερούς, τους μοναδικούς, τους πρώτους και καταπληκτικούς "Θεοπάτορες" θα συμπεριλάβουμε και τους εξής:
17) Σαμαρίνας Αθανάσιος: Ο προπονητής μας από το 2012 μέχρι τώρα, που ανέδειξε την ομάδα σε δυο φορές Πρωταθλήτρια...και πάμε για τρίτη. Αθόρυβος, ακέραιος, αποτελεσματικός, σεβαστός από τους παίκτες του μέχρι τους διαιτητές και τους διοργανωτές, που άφηνε κάθε Σάββατο τις δουλειές του για να "παίξει" με τους "Θεοπάτορες" αυτό το καταπληκτικό "παιχνίδι" και δεν μιλώ μόνο για το ποδόσφαιρο αλλά για όλα τα υπόλοιπα που έχει να επιδείξει η ομάδα μας μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Σε ευχαριστούμε Σάκη για όλα...πάμε για το Πρωτάθλημα και φέτος!!!
18) π. Χρυσόστομος Τελίδης: Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ενορίας μας, των  "Θεοπατόρων", που καμαρώνω για αυτήν, γιατί είναι η καλύτερη και η ομορφότερη ποδοσφαιρική ομάδα, γιατί έχει τους πιο καλούς παίκτες αλλά και τα πιο γλυκά παιδιά που υπάρχουν στον κόσμο. Μεγάλωσα με αυτά και εγώ τα τελευταία πέντε χρόνια και είχα την τιμή να τα δω από κατηχητόπουλα μου, παιδιά του Δημοτικού τότε, να γίνονται σήμερα έφηβοι. 
      Ας ευχαριστήσω λοιπόν ως επίλογο του άρθρου μου αυτού, τα παιδιά αυτά, τους "Θεοπάτορες", που χάρισαν σε όλους μας τόσο όμορφες στιγμές, που φόρεσαν τα χρώματα της Ενορίας μας, τίμησαν τους Αγίους προστάτες τους φέροντας τους κατάστηθα στους αγώνες τους και την ανέδειξαν νικήτρια, όχι στα Πρωταθλήματα μόνο, αυτό ήταν σχετικά εύκολο, αλλά νικήτρια και παράδειγμα προς μίμηση σε όλες τις ομάδες που πέρασαν μέχρι τώρα από τα "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια". Αλλά εκτός από τα παιδιά αυτά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους γονείς τους που έτρεχαν και αυτοί μαζί μου αυτά τα χρόνια ως οπαδοί, φίλαθλοι και θαυμαστές τους, να τους ευχαριστήσω ολόψυχα για την εμπιστοσύνη στον ιερέα τους, αλλά και την βοήθεια τους. Και θα ήθελα να τους πω πως ο αγώνας δεν σταματά εδώ...θα χρειαστώ περισσότερη βοήθεια ακόμα, αφού τα παιδιά μας περισσεύουν και μαζί τους και οι ανάγκες, αλλά και τα προβλήματα.
Ασχολίαστο!!!

      Το επόμενο άρθρο μας θα είναι για την 3η αγωνιστική, η οποία τώρα που γράφω για την 2η αγωνιστική, έχει ήδη γίνει, με αντίπαλους μας τον Άγιο Κωνσταντίνο Ηλιούπολης, που μας ανέδειξε και πάλι νικητές με 4-0. Επίσης στην 3η αγωνιστική παίχτηκε και το 2ο ημίχρονο της 1ης αγωνιστικής που διακόπηκε λόγω σκότους...θυμάστε, με νίκη των "Θεοπατόρων" και πάλι, κάνοντας το σκορ 5-2 με αντίπαλο μας στην 1η αγωνιστική τον Άγιο Λουκά Σταυρούπολης. Όλα αυτά και άλλα πολλά έγιναν στην 3η αγωνιστική αλλά δεν πρόλαβα να τα καλύψω ακόμα ειδησιογραφικά γιατί με πρόλαβε η Σαρακοστή και οι μεγάλες λατρευτικές ανάγκες της. Όποτε όμως έχω λίγο χρόνο θα σας ενημερώνω.
      Συνοψίζω με κάθε επιφύλαξη τα αποτελέσματα της βαθμολογίας μας. Φαντάζομαι ότι πρώτοι είναι με 9 βαθμούς οι "Θεοπάτορες", έχοντας τρεις νίκες σε τρεις αντίστοιχες αγωνιστικές. Μέχρι την στιγμή όμως που σας γράφω αυτό το άρθρο η ιστοσελίδα του "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια" έχει κολλήσει στην 2η αγωνιστική, χωρίς τα αποτελέσματα του Λυκείου της 1ης φυσικά, αφού έγινε μόνο το ένα ημίχρονο, έτσι δεν γνωρίζουμε ούτε καν με ποιόν θα παίξουμε το Σάββατο στην 4η αγωνιστική.
Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας,
 θα τον νικήσουμε!!!
"ΘΕ-Ο-ΠΑ-ΤΟ-ΡΕΣ"
*σε επόμενη ανάρτηση, μάλλον αύριο, θα βρείτε δυο βίντεο από την 2η αγωνιστική και σε μεθεπόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε και την 3η αγωνιστική...
TAG