Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2ο ημίχρονο) ΤΟΥ "ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2017" (Οι "Θεοπάτορες" εναντίον Αγίου Αγίου Λουκά...πάλι!!!)

Η 1η αγωνιστική, 
σε δύο επεισόδια...
...αλλά και τα δυο νικηφόρα!!!
1-1 (1ο ημιχρ.) & 3-0 (2ο ημιχρ.) = 4-1
      Το Σάββατο της 11ης Φεβρουαρίου 2017 το πρωί, έγινε η Τελετή Έναρξης και ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ Βαρνάβα, αλλά και η παρέλαση των ομάδων του Πρωταθλήματος "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2017", όπου συμμετείχαμε και εμείς με μια μικρή αντιπροσωπεία, αφού τα περισσότερα από παιδιά μας ήταν απασχολημένα σε άλλες δραστηριότητες, και αμέσως μετά θα ξεκινούσε και η 1η αγωνιστική μέχρι το βράδυ, που είχε επιλεχτεί από τους διοργανωτές και σωστά να παίξουν οι ομάδες τις κατηγορίας του Λυκείου, στις οποίες ήμασταν και εμείς. Οι "Θεοπάτορες" λοιπόν θα αγωνίζονταν στις 6.00 το βράδυ με τους ποδοσφαιριστές της Ενορίας του Αγίου Λουκά, ένα ματς αμφίρροπο αφού και οι γείτονες "αντίπαλοι" μας για την 1η αγωνιστική ήταν εξίσου καλοί με εμάς, που φυσικά ήμασταν καλύτεροι...δεν το συζητώ!!! 
      Έτσι και έγινε, ξεκινήσαμε από την μικρή εκκλησιά μας και κατευθυνθήκαμε στο γήπεδο με τους ποδοσφαιριστές μας πανέτοιμους για την νίκη ή την ήττα...περισσότερο όμως για την νίκη!!! Όλα πήγαιναν καλά, μας υποδέχτηκε η γραμματεία στην είσοδο για τον απαραίτητο έλεγχο, φορέσαμε τις στολές των "Θεοπατόρων" και ο προπονητής μας, ο κος Σαμαρίνας Σάκης προθέρμανε τους παίκτες του, έγινε η προσευχή από τον δικό μας π. Χρυσόστομο Τελίδη, ανταλλάξαμε...λέμε τώρα, τα αναμνηστικά μας 
(ο αρχηγός μας, ο Αλέξανδρος, έδωσε το βιβλίο της Ενορίας μας με την ιστορία της, αλλά και την Ιερά Παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων, οι δε παίχτες μας έδωσαν κατά την απαραίτητη χειραψία με τους "αντιπάλους" τους από μια εικονίτσα με τους Αγίους μας, χωρίς όμως να λάβουν τίποτε ως αντίδωρο από αυτούς ως είθισται) και άρχισε το ματς ενώ ήδη άρχισε να νυχτώνει. 
       Προς το τέλος του 1ου ημιχρόνου, 
παίζαμε τυφλόμυγα πια, αφού τα φώτα του γηπέδου δεν έλεγαν να ανάψουν, ενώ μέσα στην μαύρη νύχτα σκόραρε η ομάδα του Αγίου Λουκά κάνοντας το σκορ 1-0. Πολύ λίγο αργότερα οι "Θεοπάτορες" μας ανταπέδωσαν το γκολ που δέχθηκαν με τον άπιαστο επιθετικό μας, τον καταπληκτικό Άγγελο, δίνοντας "φωτεινό" παράδειγμα στο "σκότος" που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ο αγώνας όπως ήταν φυσικό διεκόπη στο 1ο ημίχρονο με σκορ 1-1, το δε 2ο θα γίνονταν κάποια άλλη φορά για να "λάμψει" επιτέλους η αξία της κάθε ομάδας και να διαλυθούν οι "σκοτεινές" πτυχές της διοργάνωσης.
       Χωρίς αποτέλεσμα έληξε τελικά η 1η αγωνιστική στην κατηγορία του Λυκείου, ενώ "σκοτεινό" διαγράφεται το μέλλον του Πρωταθλήματος. Αστειευόμαστε φυσικά, ας ευχηθούμε να λυθεί το πρόβλημα με τα φώτα στις υπόλοιπες αγωνιστικές, πράγμα για το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα επιληφθούν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης και ο π. Εμμανουήλ προσωπικά μιλώντας με τον Δήμο Αμπελοκήπων, που αμέλησε στην φωταγώγηση του γηπέδου. 
       Στην 2η αγωνιστική η οποία έγινε το επόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, νικήσαμε και πάλι τους "αντιπάλους" μας και μάλιστα με σκορ 3-0. Ένας εύκολος αγώνας και μια σχετικά σίγουρη νίκη, που αν και η ποδοσφαιριστές του Αγίου Αθανασίου ήταν πιο μεγαλόσωμοι από τους δικούς μας "Θεοπάτορες", τελικά η τεχνική και η μαεστρία νίκησε το μέγεθος. Όμως κατά την 2η αγωνιστική μας ενημέρωσαν από την διοργάνωση, πως στην 3η αγωνιστική και τελευταία της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος, θα γινόταν και το 2ο ημίχρονο της 1ης αγωνιστικής που διακόπηκε κακήν-κακώς λόγω τεχνικών προβλημάτων.
     Έτσι λοιπόν αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της 3ης αγωνιστικής και της νίκης μας 5-2 έναντι της ομάδας του Αγίου Κωνσταντίνου, είχαμε να αναμετρηθούμε και με την ομάδα του Αγίου Λουκά για το 2ο ημίχρονο του αγώνα από την 1η αγωνιστική που διακόπηκε άδοξα λόγω τεχνικών προβλημάτων, με σκορ 1-1, πράγμα που έγινε. Αυτήν την φορά με κατάφωτο το γήπεδο, Άγιος Λουκάς και "Θεοπάτορες" βρέθηκαν μαζί και πάλι για να συνεχίσουν αυτό που έμεινε στην μέση και να παίξουν το 2ο ημίχρονο της 1ης αγωνιστικής και να δώσουν το τελικό αποτέλεσμα της. 
Όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο πως μας εξέπληξε θετικά ο αρχηγός του Αγίου Λουκά, που έδωσε στον δικό μας αρχηγό, τον Αλέξανδρο πριν την έναρξη του αγώνα, το αναμνηστικό που ξεχάστηκε εκ παραδρομής στην προηγούμενη συνάντηση μας. Ευχαριστούμε πολύ...και μπράβο.   
       Με σκορ 3-0 και νίκη των "Θεοπατόρων" έληξε το 2ο ημίχρονο αυτό, ενώ το 1ο ήταν 1-1 σας θυμίζουμε, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα της 1ης αγωνιστικής 4-1 και νίκη της Ενορίας μας έναντι σε αυτήν του Αγίου Λουκά.
Σε αυτόν τον μισό αγώνα, συνέχεια της 1ης αγωνιστικής, παρουσιάστηκαν οι θαυμαστοί "Θεοπάτορες", ακούραστοι και θαρραλέοι όλοι οι παίκτες μας, αμέσως μετά από τον δύσκολο και κουραστικό αγώνα της 3ης αγωνιστικής που έδωσαν εναντίον του Αγίου Κωνσταντίνου και της νίκης τους, ενώ οι σημερινοί σκόρερ ήταν ο Μπάμπης μας, ο οποίος δεν έπαιξε στις προηγούμενες αγωνιστικές και τώρα ήθελε να βγάλει το άχτι του, ο Νικολάκης, 
πολυβόλο φέτος, σε μια ημέρα έβαλε τρία γκολ, και ο μικρός Δημήτρης, ο μεγάλος γιος του προπονητή μας, του κου Σάκη, φανερά καλύτερος σε κάθε χρονιά. 
       Συνολικά δηλαδή, τελειώνοντας η πρώτη φάση του Πρωταθλήματος, έχουμε τρεις νίκες σε τρεις αγωνιστικές και αήττητοι με 9 βαθμούς πάμε για την 4η αγωνιστική στην οποία θα αγωνιστούμε με την πρώτη ομάδα του άλλου ομίλου στην κατηγορία του Λυκείου, και συγκεκριμένα με την ομάδα των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου, ένας αμφίρροπος αγώνας μια και είναι μια ισάξια με τους "Θεοπάτορες" ομάδα, η οποία 4η αγωνιστική θα γίνει το Σάββατο 4 Μαρτίου και στις 3 το μεσημέρι.
 Πάμε για 4η αγωνιστική...
...πάμε για Πρωτάθλημα, πάλι!!!
TAG