Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ & ΣΤΟ NOUVELLE.

Επιμόρφωση & διασκέδαση μαζί...
...ο τέλειος συνδυασμός!!!
Η "Ιθάκη" μας

"Κλειστή λόγω εκδρομής".
Κάλλιο αργά παρά ποτέ...
"Η ανάρτηση για την εκδρομή μας"
Συγνώμη το ξεχάσαμε!!!
      Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, τα κατηχητικά μας σχολεία παρέμειναν κλειστά, αφού συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σε μια ακόμα εκδρομή μας, που διοργάνωσε η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ιερού Ναού μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, την πρώτη μας εκδρομή για την νέα κατηχητική χρονιά, η οποία σύμφωνα με το σχέδιο ήταν και εκπαιδευτική, επιμορφωτική αλλά και ψυχαγωγική, μα πάνω από όλα, κατά γενική ομολογία...διασκεδαστική!!!
        Το λεωφορείο μας σύμφωνα με το σχέδιο θα ξεκινούσε μπροστά από την εκκλησία μας στις 10.15 το πρωΐ, μα λόγω έργων δεν μπόρεσε να περάσει στην αυλή των Θεοπατόρων μας και έτσι αναγκαστήκαμε να βγούμε εμείς στον δρόμο, όπου και επιβιβαστήκαμε με ασφάλεια και με πρώτο μας προορισμό το εργοστάσιο Τιτάν, όπου φιλοξενείτε η κινητή διαδραστική έκθεση Επιστήμης, Τέχνης & Μαθηματικών του Μουσείου Ηρακλειδών "Παίζω και 
καταλαβαίνω", την οποία και επέλεξε να συμπεριλάβει στις εκπαιδευτικές 
εξορμήσεις των κατηχητικών μας ο ιερέας μας, ο π. Χρυσόστομος, αφού πρώτα την επισκέφθηκε ο ίδιος κατόπιν προσκλήσεως της εταιρίας "Τιτάν" της Νέας Ευκαρπίας, στα εγκαίνια της της αρχές του Φλεβάρη.
         Το ραντεβού μας εκεί με την όμορφη ξεναγό που μας περίμενε στην είσοδο
 μαζί με τον υποδιευθυντή του εργοστασίου "Τιτάν" και οικοδεσπότη μας, τον κο Στέφανο Αναγνώστου ήταν στις 10.30, ενώ η περιήγηση μας στους χώρους της έκθεσης διήρκεσε πάνω από μια ώρα αφού, λόγω της πληθώρας των παιδιών μας, που γέμισαν το λεωφορείο και επιπλέον μας ακολούθησαν και γονείς με τα αυτοκίνητα τους, χρειάστηκε να χωριστούμε σε δύο ομάδες.
       Πρώτη ομάδα που περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης ήταν αυτή των αγοριών με τους κατηχητές τους, που επεξεργάστηκαν με ενδιαφέρον όλα τα εκθέματα και τα
 μαθηματικά παιχνίδια που ήταν στην διάθεση τους, με την ξεναγό μας να μας εξηγεί τα πάντα και να λύνει της απορίες μας, ενώ στην διπλανή αίθουσα τα κορίτσια είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν καθώς περίμεναν την σειρά τους ένα όμορφο βίντεο κινουμένων σχεδίων, κατατοπιστικό και συγχρόνως διασκεδαστικό, σχετικά με τα μαθηματικά ανά τους αιώνες, τις ανακαλύψεις μέσω αυτών, την επινοητικότητα των αρχαίων Ελλήνων που πρώτοι τα χρησιμοποίησαν αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας και πολλά-πολλά ακόμα. 
      Όλα τα σχήματα της τριγωνομετρίας ήταν εκεί, εφευρέσεις, αντικατοπτρισμοί ευρεσιτεχνίες, μαθηματικές και γεωμετρικές κατασκευές, εξισώσεις, κωδικοί αριθμοί και τόσα άλλα που από μόνα τους θα ήταν βαρετά για τα παιδιά, μα με τον τρόπο που προβάλλονταν και τον νέο τρόπο διδαχής που πρότεινε το Μουσείο Ηρακλειδών, κέντρισαν το ενδιαφέρον των κατηχητόπουλων μας, που περιεργάζονταν τα πάντα με περιέργεια και ενθουσιασμό.  
      Η κινητή αυτή διαδραστική έκθεση Επιστήμης, Τέχνης & Μαθηματικών του Μουσείου Ηρακλειδών "Παίζω και καταλαβαίνω", που φιλοξενείτε από την τσιμεντοποιΐα του Τιτάνα και η οποία βρίσκεται στην γειτονιά μας από τις  18 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουνίου του 2016, είναι μια πολύ σοβαρή εργασία των ανθρώπων που αποτελούν το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, εκπαιδευτικοί στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι σκέφτηκαν, ορμώμενοι από τον απαρχαιωμένο 
και παρωχημένο τρόπο διδασκαλίας στα σχολεία, μια νέα και   πρωτοποριακή μορφή διδαχής που θα προσφέρει την μάθηση στο παιδί, όμως μέσα από το παιχνίδι, την χαρά και την διασκέδαση.   
     Θα θυμίσουμε στους αναγνώστες μας, πως πέρυσι ο Όμιλος "Τιτάν" που πάντα μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ευαισθησία του για την νεότητα της πατρίδας μας, φιλοξενούσε μια άλλη κινητή έκθεση, αυτή του κου Κοτσανά 
και του Μουσείου του Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολλο, (www.kotsanas.com), μια εργασία που θεωρείτε ως η πληρέστερη και εγκυρότερη συλλογή παγκοσμίως, που περιλαμβάνει τις σημαντικότερες εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων από το 2000 π.Χ μέχρι το τέλος του Αρχαίου Ελληνικού κόσμου, είναι δε, μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια με πολλά βραβεία και επαίνους από Έλληνες και ξένους.
      Στο τέλος της επίσκεψης μας, οι υπεύθυνοι του Τιτάνα, ευγενικά μας πρόσφεραν από ένα σάντουιτς, κρουασάν και χυμό και εμείς, αφού τους 
ευχαριστήσαμε για την Αβραμιαία φιλοξενία και για την αγάπη τους στους μαθητές, αλλά και την ιδιαίτερη αγάπη τους στα κατηχητικά μας, την γλυκιά "Ιθάκη" των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, αφού είναι οι επίσημοι και μοναδικοί χορηγοί και αρωγοί της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, των "Θεοπατόρων" που θριάμβευσε και φέτος παίρνοντας την 1η θέση στο Μητροπολιτικό Πρωτάθλημα, αλλά και της ομάδας ρομποτικής μας, τους "Ρομποπάτορες" που απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό της LEGO, τα δύο κυριότερα χρυσά κύπελλα της 1ης θέσης, στον σχεδιασμό αλλά στο παιχνίδι, τους αποχαιρετήσαμε και επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο μας, αφού πρώτα βγάλαμε και τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες μας.  
        Μετά από την τόση εκπαίδευση, χρειαζόμασταν επειγόντως και απαραιτήτως ψυχαγωγία και διασκέδαση, συστατικά που περιλαμβάνονταν στον δεύτερο προορισμό της εκδρομής μας. Διαλέξαμε λοιπόν για τα παιδιά μας το τέλειο μέρος, τους χώρους του ξενοδοχείου "Nouνelle" που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο, και πιο συγκεκριμένα τον παιδότοπο του, που ξέραμε από πέρυσι ότι είναι ένας πολύ ωραίος και χαρούμενος χώρος, ότι πρέπει δηλαδή για τους μικρούς αλλά 
και τους μεγαλύτερους μαθητές του κατηχητικού σχολείου μας και όπως αποδείχθηκε ακόμα και για τους γονείς τους.
      Εκεί κάναμε το μάθημα μας και αργότερα κολατσίσαμε με ότι είχαν φέρει τα παιδιά μαζί τους, αλλά και ότι είχε ετοιμάσει η εκκλησία μας για τα παιδιά μας, από ένα νόστιμο σάντουιτς με χαλβά, βλέπετε ήμασταν και στην περίοδο της νηστείας της "Μεγάλης Τεσσσαρακοστής" και καλό είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από τώρα το Τυπικό της Εκκλησίας μας και το 
πρόγραμμα της, αλλά και από ένα χυμό.  Τα παιδιά του κατηχητικού μας όμως δεν έβλεπαν την ώρα για να αρχίσει το παιχνίδι και έτσι όταν δόθηκε το σύνθημα από την διεύθυνση του παιδότοπου, οι λιλιπούτειοι ενορίτες μας επιδόθηκαν σε αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα. Το παιχνίδι, μέχρι "τελικής πτώσεως".
       Τραμπολίνα, φουσκωτά κάστρα, παιδικά γυμναστήρια, ηλεκτρονικά μηχανήματα και πόσα ακόμα, μια ολόκληρη παραμυθένια πόλη μέσα στους όμορφους χώρους του παιδότοπου του Ξενοδοχείου "Nouvelle", που ήταν ολόκληρος δικός μας για ξέφρενο παιχνίδι και αναψυχή μέχρι το απόγευμα, ή τουλάχιστον μέχρι να βαρεθούμε, ή να κουραστούμε.
       Όι γονείς αργά το μεσημέρι άρχισαν να δυσανασχετούν στην καφετέρια του παιδότοπου και περίμεναν πως και πως την αναχώρηση μας, η οποία ήρθε όμως πολύ αργότερα, αφού τα παιδιά δεν ήθελαν να φύγουν και αν αποχωριστούν τα παιχνίδια και την διασκέδαση τους. Ο ιερέας μας, π. Χρυσόστομος, πάντα παρόν σε ότι κάνουμε έδωσε το σύνθημα της αποχώρησης και με βαριά καρδιά επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο μας για να πάρουμε σιγά-σιγά τον δρόμο της επιστροφής.
       Όταν φθάσαμε στο μεγάλο προαύλιο και αντικρίσαμε την εκκλησία μας που τώρα χτίζεται, οι γονείς ήταν κιόλας εκεί περιμένοντας τα παιδιά τους για να τα οδηγήσουν στα σπιτικά τους και όλοι εμείς, ο ιερέας μας, οι κατηχητές, οι κατηχήτριες και οι συνοδοί, βλέποντας τα πλατιά χαμόγελα των παιδιών αποζημιωθήκαμε μονομιάς για όλη αυτή την αναστάτωση, την κούραση και τον αγώνα μας να τα κάνουμε ευτυχισμένα, έστω και για λίγο και μετά να τα οδηγήσουμε ασφαλή και χαρούμενα στην ζεστή αγκαλιά των γονιών τους.
      Τώρα ίσως να αναρωτιέστε, πως αφού η εκδρομή μας αυτή έγινε στις 9 Απριλίου του 2016, ανεβαίνει σήμερα, μετά από δυο περίπου μήνες, στην ιστοσελίδα των παιδιών μας. Η απάντηση είναι απλή, να και ντροπιαστική. Με τόσες δραστηριότητες, ειδήσεις και νέα της Ενορίας το ξεχάσαμε. Και καλά ο ιερέας μας, καλά οι κατηχητές και οι κατηχήτριες μας, ούτε τα παιδιά δεν αναρωτήθηκαν που είναι είναι το άρθρο και οι φωτογραφίες της εκδρομής τους; Πάντως το ανακαλύψαμε έστω και αργά και σας παραθέτουμε το άρθρο με τα σχόλια και περιγραφές μας και φυσικά τις φωτογραφίες μας, οι οποίες είναι καταπληκτικές. 
        Ευχόμαστε και αυτή η μικρή μας εξόρμηση, η οποία ήταν μια προσφορά της "Ιθάκης" μας, της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας και ήταν εντελώς δωρεάν για όλα τα παιδιά των κατηχητικών μας, και που είχε εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα αλλά και ψυχαγωγικό, να άρεσε στα κατηχητόπουλα των Αγίων Θεοπατόρων και σύντομα να ξανακάνουμε μια παρόμοια εξόρμηση, αν όχι και καλύτερη από αυτήν. 
Η μικρή Ενορία μας θα κάνει ότι μπορεί για τον ευαίσθητο αυτό τομέα της νεότητος των Ανθοκήπων, φθάνει να τύχει της συμμετοχής από τα παιδιά μας και να αγκαλιάσουν οι γονείς τους όλες αυτές μας τις προσπάθειες, φέρνοντας τα παιδιά τους στα κατηχητικά σχολεία μας κάθε Σάββατο, όπου είναι το ασφαλέστερο μέρος για αυτά, μέσα στην αγάπη του Χριστού μας και των Αγίων του, μέσα στην ζεστή και ασφαλή αγκαλιά της μικρής, μα τόσο δραστήριας εκκλησιάς μας.
      Επόμενη καλοκαιρινή πια εκδρομή της "Ιθάκης" μας, που πάντα κάνουμε λίγο πριν το κλείσιμο των κατηχητικών μας, θα γίνει το Σάββατο στις 4 Ιουνίου στο Ποσείδι της Χαλκιδικής και στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Το Σάββατο δε αυτό, σε τρείς  μέρες δηλαδή από σήμερα, στις 28 Μαΐου, ετοιμάσαμε για την Τελετή Λήξης των κατηχητικών μας, μια ολοήμερη γιορτή που θα τους μείνει αξέχαστη. (κάντε κλικ και δείτε το πρόγραμμα και την αφίσα της γιορτής μας)
Ευχόμαστε από καρδιας,
 Καλό καλοκαίρι σε όλους & 
σας περιμένουμε το Σάββατο 
στην γιορτή μας!!!
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν παρακάτω στην ανάρτηση της ιστοσελίδας μας, με ένα κλικ στο "Διαβάστε περισσότερα", φαίνεται το πως περάσαμε στην εκδρομή μας...

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΣ 
ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ & ΣΤΟ NOUVELLE
Σάββατο 9/4/2016.
****************
...από την εκδρομή μας.
...και πολλές-πολλές φωτογραφίες...


Περάσαμε 
υπέροχαααααααααα!!!
TAG