ΒΙΝΤΕΟ: ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ Ν. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.

Ένα βίντεο 
της Ενορίας μας... 
...με τα κάλαντα των αποφοίτων του Λυκείου Ν. Ευκαρπίας
 στους καθηγητές τους. Μπράβο στα παιδιά αυτά!!!
       Τα Χριστούγεννα του 2015, λίγο πριν εκπνεύσει ο παλαιός χρόνος και η καινούργια χρονιά κάνει την εμφάνιση της, μαζεύτηκαν  μια παρέα αποφοίτων του Λυκείου Νέας Ευκαρπίας και ένα πρωινό πήγαν στο παλιό σχολείο τους για να πουν στους καθηγητές τους τα κάλαντα, όπως επιτάσσει η ελληνική παράδοση.
      Ο Λυκειάρχης κος Πασχάλης Σέντερης απολαμβάνει, στο βίντεο που παρακολουθείται, μαζί με το συμβούλιο των καθηγητών και όλοι μαζί καμαρώνουν "τα παιδιά τους", που τώρα τα περισσότερα φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να τους εύχονται "Καλά Χριστούγεννα" με τα παραδοσιακά βυζαντινά και ποντιακά κάλαντα, αλλά και αυτά της Ικαρίας και να τελειώνουν με τα παινέματα της Χίου, ακόμα μια όμορφη ελληνική παράδοση.
      Θεματοφύλακες της λαϊκής και εκκλησιαστικής παραδόσεως του τόπου μας, ένα τσούρμο παιδιά που δεν λένε να λυγίσουν από τα κάλλη των διάφορων Σειρήνων που προβάλλουν έναν τρόπο ζωής εύκολο και εύπεπτο, έναν τρόπο ζωής όμως με τρομερά αδιέξοδα και καταθλιπτική κατάληξη.
      Το μπράβο σε αυτά τα παιδιά είναι το λιγότερο που έχουμε να τους πούμε...συνεχίστε παιδιά και εμείς θα είμαστε δίπλα σας. 


Για την Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ & Άννης, 
στους όμορφους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας.
    Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τελίδης.
      Καλή και ευλογημένη χρονιά!!!    
TAG