ΟΙ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ...

ΑΦΙΣΑ Ε.Ν.Ε 2015-2016
Μια αγκαλιά σε περιμένει!!!
(του Ευθύμιου Ασλανίδη, κατηχητή του προκατηχητικού μας τμήματος ) 
     Εσύ τα Σάββατα τι κάνεις; Γιατί ρωτάω; Για να βεβαιωθώ πως για άλλη μια φορά θα κλειστείς στη μοναξιά του υπολογιστή σου. Πως για άλλη μια φορά θα γίνεις και συ παθητικός δέκτης όλων εκείνων των προϊόντων της προοδευτικής» τεχνολογίας.            Αλήθεια ποια είναι η προσφορά της; Και μη μου πεις η επαφή με τον άλλο. Γιατί μπορεί να έχεις εκατοντάδες φίλους στο facebook όμως παρόλα αυτά αισθάνεσαι τόσο μόνος, μα και τόσο άδειος. Και το ξέρω αυτό γιατί και εγώ κάποτε βρισκόμουν στην ίδια θέση.
     Γνώρισα όμως έναν άλλον κόσμο. Μιαν άλλη παρέα. Αληθινή, ζωντανή, που με νοιάζεται και τη νοιάζομαι. Που με αγαπά και την αγαπώ. Αλήθεια πως χάθηκε η αγάπη από τη ζωή του ανθρώπου; Αυτός που φτιάχτηκε για να αγαπά δεν ξέρει τι θα πει αγάπη. 

   Και τώρα μιλάμε μόνο για προβληματικές σχέσεις ανθρώπων. Ναι οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν πρόβλημα από τότε που μπήκε μπροστά τους μια οθόνη. Αυτή πλέον τους οδηγεί προς όποια κατεύθυνση αυτή θέλει. 
   Το κατηχητικό όμως είναι η καλύτερη παρέα γιατί έχει αρχηγό Αυτόν που είναι η ζωή, Αυτόν που είναι η αγάπη. Ότι λοιπόν πιο αληθινό έψαξα να βρω το βρήκα εδώ στο ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ.

«Κατηχητικό; Κατηχητικό στην εποχή μας; Ξεπερασμένο και παλιομοδίτικο μα και πολύ μακριά από τα γούστα μου.» Είμαι σίγουρος πως αυτό σκέφτηκες. Μάθε λοιπόν πως το κατηχητικό είναι η πιο μοντέρνα πράξη, που θέλει δύναμη. Γιατί; 
Γιατί σου ζητά να πας κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Ένα ρεύμα που σε θέλει να μένεις «απενεργοποιημένος» σε ένα δωμάτιο μπροστά στον υπολογιστή σου. Ένα ρεύμα που σε παρασέρνει σε μία θάλασσα χάους. Και σε πετά χωρίς βοηθητικό σωσίβιο στα πιο βαθιά νερά.

    Μα ο Χριστός δεν θα σε αφήσει αβοήθητο. Θα σου δείξει το απάνεμο λιμάνι του, θα φυσήξει με αέρα ευνοϊκό για να σε σπρώξει προς τα εκεί. Και αν δεν τα καταφέρεις σε παίρνει ο ίδιος στην αγκαλιά Του και σε οδηγεί στη σωτηρία. Δε δίστασε να δώσει τη ζωή Του για σένα.  
      Άλλωστε αυτό κάνει ένας πατέρας. Αγαπά το παιδί το και θυσιάζεται γι’ αυτό. Κοίταξε τις τρύπες από τα καρφιά στα χέρια του Πατέρα σου. Τρέξε στην αγκαλιά Του. Τα χέρια του επάνω στο Σταυρό είναι ανοιχτά για σένα. Είναι ανοιχτά για να μας χωρέσουν όλους.

Υπάρχει ένας χώρος που δεν θα σας προδώσει ποτέ. Είναι ο χώρος της εκκλησίας και του κατηχητικού. Ελάτε σε αυτόν. Ελάτε στην πίστη, ελάτε στον Χριστό. Θα βρείτε κοντά Του την αληθινή ελευθερία σε αντίθεση με εκείνα που σας κρατούν δέσμιους.

Λοιπόν, εσύ το επόμενο Σάββατο τι κάνεις;
TAG