ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 14ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ένα Σάββατο αλλιώτικο απ' τα άλλα...
      ...ήταν το Σάββατο που μας πέρασε, αφού ξεπέρασε κάθε προηγούμενη προσέλευση από τα κατηχητόπουλα μας, αγόρια και κορίτσια, αλλά ξεπέρασε και κάθε προηγούμενη δραστηριότητα, ενώ περιείχε και αναπάντεχες, ευχάριστες εκπλήξεις, που η μια διαδέχονταν την άλλη. 
      Η αρχή έγινε από τα κορίτσια μας νωρίς το πρωΐ, που μαζεύτηκαν στις 9 η ώρα στον ναό μας για να πάρουν την ευλογία του ιερέως και να πάνε στα γυρίσματα του τηλεοπτικού εκκλησιαστικού καναλιού 4ε, όπου κατόπιν συνεννοήσεως με τους υπευθύνους του καναλιού, θα έπαιζαν στις "Παιχνιδοπαγίδες" ένα πολύ δημοφιλές παιχνίδι μέσα στους κύκλους των κατηχητικών της Μητροπόλεως μας, και όχι μόνο. (η ημέρα και η ώρα προβολής του Παιχνιδιού από την τηλεόραση της 4Ε θα είναι μάλλον το Σάββατο 28/11...θα ενημερωθείτε εγκαίρως από την ιστοσελίδα μας για τις λεπτομέρειες)
      Στο γραφείο του ιερέως ήταν και η πρώτη γλυκιά και αναπάντεχη έκπληξη, αφού
μαζεύτηκαν όλα τα κορίτσια υπό την καθοδήγηση των κατηχητριών τους για να πουν τα "Χρόνια Πολλά" στον ανυποψίαστο πατέρα Χρυσόστομο Τελίδη, στον οποίο είπαν αρχικά ένα τραγούδι αφιερωμένο και στους δύο Χρυσόστομους συνεφημερίους του ναού που εόρτασαν χθές τον Άγιο συνονόματο τους, Ιωάννη Χρυσόστομο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και έναν εκ των Τριών  Ιεραρχών, προστατών της νεότητας, της Παιδείας και των Γραμμάτων, και κατόπιν του έδωσαν το δώρο του, μια όμορφη κάρτα φτιαγμένη με περισσή φροντίδα και αγάπη από τα ίδια τα παιδιά. Ο π. Χρυσόστομος συγκινημένος κέρασε σε όλα τα κορίτσια γλυκά και άλλες λιχουδιές που είχε ετοιμάσει και κατόπιν τα ευλόγησε και τα ευχήθηκε καλή πρόοδο στο σχολείο και στην ζωή που ήδη από τώρα ανοίγεται μπροστά τους.  
      Βγάλαμε την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία μας και γύρω στις 9.30, όταν κατέφθασε και το τελευταίο κορίτσι του μέσου κατηχητικού μας ξεκίνησε η μικρή αυτή εξόρμηση μας με τα αυτοκίνητα που μας διέθεσαν οι γονείς των κοριτσιών για τις μετακινήσεις μας, που εκτός από τα γυρίσματα της εκπομπής στο 4Ε θα είχε και ένα μικρό κέρασμα στα Goody's, όπως μας υποσχέθηκε ο ιερέας μας, αλλά και έναν μικρό περίπατο, μια όμορφη περιήγηση μέσα στην πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και κατόπιν επιστροφή με το λεωφορείο της γραμμής, μαθαίνοντας έτσι πως να μετακινούμαστε με ασφάλεια και τάξη χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
       Συνοδοί της ομάδας αυτής των κοριτσιών μας θα ήταν, όπως πάντα φυσικά, η κα Σοφία Νικολαΐδου, η γλυκιά μας κατηχήτρια του μέσου και κατώτερου κατηχητικού της Ενορίας μας, αλλά και δασκάλα των παιδιών μας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, με βοηθό της την κα Αγάπη Κοτζαμανίδου, που μας έφυγε μεν από τις σαββατιάτικες συνάξεις μας αλλά ποτέ δεν μας εγκαταλείπει  όταν την χρειαζόμαστε, αφήνοντας πίσω την κα Ευδοξία Τενεκεντζή, κατά κόσμον Εύη, με τα μικρότερα κορίτσια της παρέας μας που παρέμειναν στο ναό για την καθιερωμένη σαββατιάτικη συνάντηση τους.
       Στην 1.00 το μεσημέρι την σκυτάλη αναλαμβάνουν από τα κορίτσια μας τα αγόρια και γεμίζει η εκκλησιά μας με τις παιδικές φωνές τους και ενίοτε τις σκανδαλιές τους, ενώ προηγήθηκε νωρίτερα το μάθημα ρομποτικής για τα νέα μέλη της ρομποτικής ομάδας της Ενορίας μας, τους νεότερους επίδοξους "Ρομποπάτορες", στην ειδική αίθουσα ρομποτικής που μας παραχώρησε ο π. Χρυσόστομος στον επάνω ναό μας που τώρα χτίζεται, ενώ κάτω στην κατακόμβη των Αγίων Θεοπατόρων, υπό την καθοδήγηση των κατηχητών γινόταν οι συναντήσεις του Σαββάτου των αγοριών των προκατηχητικών και του κατωτέρων τμημάτων των κατηχητικών της Ενορίας μας.
       Τον π. Χρυσόστομο τον περίμενε και δεύτερη ευχάριστη έκπληξη όταν μαζεύτηκαν στο γραφείο του τα μεγάλα και μικρά κατηχητόπουλα του για να του πουν και αυτά με την σειρά τους τα "Χρόνια Πολλά", ενώ στις 2.00 το μεσημέρι, ίσως και λίγο αργότερα, σήμανε συναγερμός όταν καταφθάνουν και οι πίτσες που παράγγειλαν οι κατηχητές για το εορταστικό τραπέζι, προσφορά του εορταζομένου ιερέως μας, π. Χρυσοστόμου Τελίδη, πανηγυρίζοντας έτσι την ονομαστική εορτή του παρέα με τα αγόρια των κατηχητικών του, αλλά παράλληλα και την τελευταία αρτύσιμη ημέρα πριν την Μικρή Σαρακοστή των Χριστουγέννων, που ξεκινά από αύριο Κυριακή 15η Νοεμβρίου.
       Ο ιερέας ευλόγησε το τραπέζι και αμέσως πέσαμε με τα μούτρα στο φαΐ, ενώ λίγο αργότερα κατέφθασαν και τα κορίτσια μας από το 4ε και από την βόλτα τους αλλά και το δικό τους ξεχωριστό κέρασμα στα Goody's. Βγάλαμε και με τα αγόρια την αναμνηστική φωτογραφία μας και όταν έφυγε και το τελευταίο παιδί, τότε ο π. Χρυσόστομος κάλεσε τα δικά του κατηχητόπουλα για το μάθημα τους, γύρω στις 3.00 το μεσημέρι, το οποίο είχε θέμα το κυριακάτικο Ευαγγέλιο της 15ης Νοεμβρίου και την παραβολή του καλού και σπλαχνικού Σαμαρείτη. Στο τέλος του μαθήματος τα παιδιά του ανώτερου κατηχητικού μαζί με όλους τους κατηχητές και όσους ακόμα πεινούσαν τους περίμενε και δεύτερη παρτίδα από πίτσες και έτσι το τραπέζι στο αρχονταρίκι του ναού μας και πάλι γέμισε. Άλλωστε ποτέ δεν μένει άδειο αλλά είναι πάντοτε στρωμένο, άλλοτε στις πανηγύρεις μας, άλλοτε στις μηνιαίες Αγρυπνίες μας, άλλοτε τις Κυριακές μετά την Θεία Λειτουργία και σήμερα γεμάτο από τα παιδιά των κατηχητικών μας που μας χάρισαν το πιο γλυκό και ζεστό ευχαριστώ τους, αντίδωρο της ανιδιοτελούς αγάπης και φροντίδας της Ενορίας μας.
Καλή Μικρή Σαρακοστή...
 ...από αύριο!!!



Σάββατο 14/11/2015
Η ονομαστική εορτή των ιερέων μας, 
το 4Ε & η Μικρή Σαρακοστή...




TAG