Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015.

Τα "100 κατηχητόπουλα" 
της Ενορίας μας γιόρτασαν 
την λήξη των κατηχητικών τους.

     Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή που δεν έμοιαζε όμως με κανέναν άλλο εορτασμό μας, αφού περιείχε, όπως μας υποσχέθηκε ο π. Χρυσόστομος, τα πάντα. Αρχικά, νωρίς το πρωΐ, Θεία Λειτουργία, μετά την γιορτή μέσα στην εκκλησιά μας με τραγούδια, θεατρικά και τέλος προβολή του βίντεο με την ανασκόπηση της κατηχητικής χρονιάς που φεύγει, κατόπιν παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως στο τεράστιο προαύλιο μπροστά στον ναό μας που τώρα χτίζουμε και τέλος νόστιμο φαγητό στα κάρβουνα, φτιαγμένο με μεράκι από ψήστες άφθαστους, που δεν ήταν άλλοι από τα μεγαλύτερα κατηχητόπουλα μας που με την αγάπη και τον μόχθο τους τάισαν τα μικρότερα, αλλά και τις μαμάδες τους που συμμετείχαν και αυτές φέρνοντας πατάτες τηγανιτές που τόσο μας αρέσουν και σαλάτες για να χορτάσουν τα παιδιά τους, μετά και πάλι παιχνίδι, μπουγελώματα, ποδόσφαιρο και πολλά ακόμα δρώμενα, όλα προετοιμασμένα και οργανωμένα τέλεια από τους κατηχητές και τις κατηχήτριες μας.   

      Αλλά ας περιγράψουμε την ημέρα αυτή του Σαββάτου 6 του Ιούνη του 2015 με περισσότερες λεπτομέρειες, για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν στην εκκλησιά μας και να χαρούν μαζί μας με την χαρά της όμορφης, κατά γενική ομολογία, γιορτής μας.Συγκεκριμένα το πρωΐ στις 9.30 σήμανε η καμπάνα της εκκλησίας μας και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης τέλεσε για τα παιδιά των κατηχητικών του, μια ιδιαίτερη Θεία Λειτουργία, μπροστά στον σολέα του ναού για να μπορέσουν έτσι όλοι, αγόρια και κορίτσια, να δουν από κοντά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και να παρακολουθήσουν τον ιερέα καθ΄όλη την διάρκεια του Μυστηρίου. Τα κορίτσια μας με την καθοδήγηση της κας Σοφίας Νικολαΐδου και των υπολοίπων κατηχητριών μας, "ξελειτούργησαν" τον ιερέα μας, ψάλλοντας με την παιδική φωνούλα τους όλους τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ενώ κατόπιν αγόρια και κορίτσια "κοινώνησαν" από τα Θεία Δώρα, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, που ετοίμασε ο λειτουργός μας, ο π. Χρυσόστομος, ο οποίος και στο τέλος μας μίλησε για την αξία της κοινής λατρείας μας στον Θεό, τον ερχομό μας τακτικά στην εκκλησία και την Θεία Κοινωνία, αλλά και γενικότερα την συμμετοχή μας σε κάθε κάλεσμα του Χριστού μας, το κατηχητικό σχολειό μας, αλλά κυρίως τον κυριακάτικο εκκλησιασμό που είναι απαραίτητος στην ζωή του χριστιανού.

      Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι κατηχητές μας την προετοιμασία για την γιορτή μας, και με μιας το σκηνικό άλλαξε και από τόπο της Θυσίας του Χριστού μας για όλους εμάς και της Λατρείας μας σε Αυτόν, έγινε τόπος όπου τα παιδιά μας, τραβώντας μια κουρτίνα απ' άκρη σ' άκρη και κρύβοντας τις εικόνες του τέμπλου του ναού μας, ελλείψει άλλου καταλληλότερου χώρου, έφτιαξαν την όμορφη θεατρική σκηνή που χρειαζόμασταν και πάνω σε αυτήν ξεδίπλωσαν το υποκριτικό τους ταμπεραμέντο και την αγάπη τους για το κατηχητικό σχολείο τους. 
      Σύμφωνα με το πρόγραμμα λοιπόν, έπρεπε να προβάλουμε στα παιδιά ένα βίντεο στο τέλος της γιορτής, ένα όμορφο βίντεο που ετοίμασε ο κος Γιάννης, ο κατηχητής μας στο κατώτερο κατηχητικό, με την ανασκόπηση όλης της χρονιάς που πέρασε και που περιείχε όλες τις δραστηριότητες στα κατηχητικά μας, όμως τεχνικά προβλήματα δεν το επέτρεψαν και αφού κατόπιν απεγνωσμένων προσπαθειών από τους κατηχητές μας, που είχαν και την ευθύνη όλης της γιορτής δεν κατέστη δυνατόν να προβληθεί στην ώρα του, όλοι βγήκαμε έξω στο προαύλιο για την καθιερωμένη φωτογραφία στα σκαλιά του νεόχτιστου ναού μας, μια φωτογραφία που είναι και το θέμα της αφίσα μας κάθε χρόνο για την έναρξη των κατηχητικών μας τον Σεπτέμβριο.
      Η βλάβη αποκαταστάθηκε και έτσι, έστω και αργοπορημένα ξαναμπήκαμε στον ναό και παρακολουθήσαμε το βίντεο μας, που ήταν ομολογουμένως καταπληκτικό και άρεσε σε όλους, αφού αφορούσε τα κατορθώματα μας στο το 2015 που αποχαιρετούμε. Στο έλος της προβολής, ο π.Χρυσόστομος, πάντοτε γαλαντόμος, είχε μια ευλογία να δώσει στα παιδιά, έναν ευλογημένο σταυρό για όλους, έτσι ώστε και με αυτόν τον τρόπο, φέροντας κατάστηθα τον Σταυρό του Κυρίου μας, να ομολογούμε την πίστη μας, όπως θα μας ζητήσει ο Χριστός αύριο στο Κυριακάτικο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας, μέσω του Μαθητού Του και ευαγγελιστού Ματθαίου «Πάς όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ, έμπροσθεν του Πατρός μου του εν ουρανοίς.»

      Κατόπιν βγήκαμε και πάλι στο προαύλιο για να συνεχίσουμε το παιχνίδι, ενώ οι ψήστες μας, τα μεγαλύτερα κατηχητόπουλα του π. Χρυσοστόμου και νικητές του φετινού Μητροπολιτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, οι θρυλικοί "Θεοπάτορες", είχαν ανάψει από νωρίς την φωτιά και ετοίμαζαν τα κάρβουνα για να ψήσουμε τα σουβλάκια που εξασφάλισε για εμάς ο π. Χρυσόστομος για το μεσημεριανό τραπέζι μας, ενώ και οι μητέρες των παιδιών, η μια μετά την άλλη έφερναν τις τηγανιτές πατάτες πατάτες και τις σαλάτες που θα ολοκλήρωναν το γεύμα των εκατό και πλέον κατηχητόπουλων, που κατέκλυσαν τον πρόναο του μελλοντικού ναού μας επάνω, έναν ναό που τώρα με την βοήθεια του Θεού φτιάχνουμε για να στεγάσουμε τους προστάτες Αγίους μας, τον Ιωακείμ και την Άννα, γιαπί ακόμα ουσιαστικά, τον οποίο χώρο από την Παρασκευή το απόγευμα με πολύ αγάπη και μόχθο οι κατηχητές μας είχαν μεταμορφωθεί σε μια όμορφη τραπεζαρία, όπου θα έτρωγαν τα παιδιά μας.
      Ο μικρός Βασιλάκης χτύπησε κατά παράδοση το καμπανάκι του μικρού παρεκκλησιού μας στην  είσοδο της κατακόμβης του ναού μας, όπου προσωρινά τελούμε τις Ακολουθίες μας μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα κατασκευής της κανονικής υπέργειας εκκλησιάς μας, που σήμαινε πως το τραπέζι ήταν στρωμένο, και όλοι βιαστικά και πολύ-πολύ πεινασμένοι ανεβήκαμε επάνω, όπου ο π. Χρυσόστομος έκανε την προσευχή και αρχίσαμε να τρώμε. Κάθε λογής κρεατικά, πατάτες, σαλάτες, χυμούς και πολλά ακόμα περιείχε το πλούσιο μεσημεριανό μας, από το οποίο δεν έμεινε ούτε σουβλάκι και αφού χορτάσαμε και πήραμε νέες δυνάμεις, ξαναρχίσαμε το παιχνίδι.
      Τα μικρότερα κατηχητόπουλα μας, με την επίβλεψη του ιερέως, των κατηχητών αλλά και των γονιών τους, που μαζεύτηκαν στην αυλή μας και χαίρονταν και αυτοί με την χαρά των παιδιών τους, επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους μπουγέλωμα και μούσκεμα πια, κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό μεσημεριάτικο ήλιο, παραδόθηκαν αργά το απόγευμα, μετά από μια εξοντωτική μα ευλογημένη ημέρα, στην αγκαλιά των γονιών τους που ήρθαν να τα παραλάβουν. Από τα μεγαλύτερα κατηχητόπουλα μας πάλι, τα κορίτσια μας κατέκλυσαν το προαύλιο και επιδόθηκαν στα δικά τους παιχνίδια, ενώ τα αγόρια με μπροστάρη τον π. Χρυσόστομο πήγαν στα γηπεδάκια μας για τι άλλο...ποδόσφαιρο.
      Έτσι λοιπόν και φέτος κύλησε η τελευταία και εορταστική συνάντηση μας για την λήξη των κατηχητικών μας συνάξεων στην Ενοριακή Νεανική Εστία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, με την Λατρεία μας στον Χριστό, αρχικά, κατόπιν με γιορτή μέσα στον ναό μας, ύστερα με παιχνίδι έξω από αυτόν και τέλος με φαγητό ... "μέχρι σκασμού". Στο άρθρο της ιστοσελίδας των παιδιών μας (www.enetheopatoron.blogspot.gr) που τώρα διαβάζεται θα βρείτε αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια, στιγμές από την χαρά γιορτής μας, το οποίο άρθρο μας, όπως πάντα το έχουμε διανθίσει με πολλές-πολλές φωτογραφίες, φωτογραφίες που τράβηξαν τα ίδια τα παιδιά μας  και εμείς σας παρουσιάζουμε στην εορταστική ανάρτηση της ιστοσελίδας μας, κάνοντας σας έτσι κοινωνούς και μάρτυρες της πιο δραστήριας ομάδας, της πιο όμορφης παρέας, της πιο γλυκιάς συντροφιάς των Ανθοκήπων...των 100 κατηχητόπουλων των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας!!!
Καλό καλοκαίρι και...
...ραντεβού τον Σεπτέμβρη!!!
δεν λησμονούμε την ημερήσια εκδρομή μας, το Σάββατο 20 Ιουνίου, στο αγρόκτημα "Κυδωνιές" στον Λαχανά Σερρών (κάντε κλικ και θα δείτε το πρόγραμμα της εκδρομής μας,  αναλυτικά) 
** ακολουθούν παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από την γιορτή μας...

Η γιορτή 
Λήξης των κατηχητικών μας 
2014-2015
Η Θεία Λειτουργία...

 η γιορτή...
Τα δώρα...
Το παιχνίδι...
Το φαΐ...

Οι ψήστες μας...

οι κυρίες με τις πατάτες...
 κι' άλλο παιχνίδι...
 Καλό καλοκαίρι παιδιά...
TAG