"ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2015" Η 2η Αγωνιστική μας με τους Αγίους Πάντες Ξηροκρήνης

"ΕΝΟΡΙΑΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 2015" 
2η Αγωνιστική
Σάββατο 21/3/2015
Ώρα: 4.00 μ.μ
"Αντίπαλος": Άγιοι Πάντες Ξηροκρήνης
Αποτέλεσμα: Νίκη 7 -0
     Έχοντας χάσει την καταπληκτική γιορτή των κατηχητικών μας σχολείων, της 25ης Μαρτίου, την διπλή γιορτή του Έθνους μας, όπου ολάκερη η Ορθοδοξία και η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ενώ η πανέμορφη Ελλάδα μας γιορτάζει την επέτειο της έναρξης της επανάστασης κατά των Τούρκων κατακτητών της, το 1821, η οποία γιορτή έγινε μέσα στον ναό μας στις 12.30 το μεσημέρι, με το πάσο τους και γύρω στις 3.00 το απόγευμα του Σαββάτου της 21/3, άρχισαν ένας -ένας να μαζεύονται οι "Θεοπάτορες", οι παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην εκκλησιά μας, μα και ομάδα του ανώτερου Κατηχητικού Σχολείου μας και αφού κάναμε βιαστικά το μάθημα με τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο Τελίδη, πήραμε όλα τα σύνεργα μας, την σημαία μας, τις τσάντες, τον τηλεβόα για την κερκίδα, τις μπάλες, τον προπονητή μας, τους φωτογράφους των αγώνων και τον ιερέα μας και γύρω στις 3.30 κατευθυνθήκαμε προς το στάδιο "Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης" των Αμπελοκήπων με τα αυτοκίνητα μας, για να αγωνιστούμε στην 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος με την ομάδα, εν τέλει, της Ενορίας των Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης και όχι αυτήν της Αγίας Παρασκευής Μενεμένης Α, όπως ήταν αρχικά στο πρόγραμμα.
      Οι εθελοντές της διοργάνωσης και συγκεκριμένα ο κος Άλκης και πάλι, μας περίμενε στην είσοδο του γηπέδου, με ένα βαθύ μειδίαμα, αλλά και  αυστηρός, μα παράλληλα μειλίχιος και καταδεκτικός, όπως όλα τα παιδιά της διοργάνωσης, κομισάριοι, διαιτητές και γραμματεία, ενίοτε και δε και "ψαρωτικοί" και απόμακροι άν χρειαζόταν, για τον απαιτούμενο έλεγχο και κατόπιν σε μια γωνιά μέσα στον αγωνιστικό χώρο μαζευτήκαμε όλοι και  ο προπονητής μας, ο κος Σάκης Σαμαρίνας έδωσε τις τελευταίες εντολές στην ομάδα του, αλλά και βγήκαμε φωτογραφίες σύμφωνα με τις υποδείξεις του π. Χρυσοστόμου. 
      Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό, μπορούσε δε να συγκινήσει ακόμα και την πιο κρύα καρδιά. Δώδεκα από τους δεκαπέντε συνολικά παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας μας, γυμνασιόπαιδα, αλλά και κατηχητόπουλα της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, ντυμένα ομοιόμορφα με τις νέες βαθυκόκκινες στολές τους και τις τσάντες τους, προσφορά από την τσιμεντοποιΐα "Τιτάν" και τον Εκδοτικό όμιλο "Μαλλιάρης Παιδεία", όλα τους καλά και χαριτωμένα παιδιά, αλλά και καλοί μαθητές στο σχολείο τους, μα και καλοί ποδοσφαιριστές όπως αποδείχθηκε και σε αυτήν την αγωνιστική λίγο αργότερα, μια και με ευκολία νίκησαν την αντίπαλη ομάδα του των Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, να προπονούνται και να κάνουν ζέσταμα πριν από τον αγώνα τους, να συμβουλεύονται τον προπονητή τους και να φωτογραφίζονται σε ότι στάση μπορεί να φανταστεί κανείς, για την ανάρτηση του άρθρου της ιστοσελίδας τους, που τώρα εσείς διαβάζετε.
      Όμως οι αγώνες δεν θα άρχιζαν εάν οι ομάδες δεν έκαναν πρώτα την προσευχή τους, χαρακτηριστικό γνώρισμα του Μητροπολιτικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, και έτσι επιστρατεύθηκε ο δικός μας ιερέας, ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο οποίος παρακινώντας και τις πέντε ομάδες που βρίσκονταν στο κέντρο του γηπέδου, αυτή των Αγίων Πάντων και αντίπαλος μας έλειπε, μαζί του να πουν το "Πάτερ ημών...". 
     Οι αντίπαλοι μας όμως δεν είχαν έρθει ακόμα στο ραντεβού μας, όπως σας είπα, λόγω παρανοήσεως στην ώρα του αγώνα μαζί μας και η ομάδα των "Θεοπατόρων" περιμένοντας υπομονετικά άρχισαν να δυσφορούν μέχρι που τελικά γύρω στις 4.30 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι παίχτες των Αγίων Πάντων και έτσι ξεκίνησε ο αγώνας μας με μισή ώρα καθυστέρηση. Οι "αντίπαλες ομάδες" βιαστικά μαζεύτηκαν στο κέντρο του γηπέδου τους, στο Γ΄αυτήν την φορά, για να ακούσουν τον διαιτητή που έδωσε τις απαιτούμενες οδηγίες πριν την έναρξη.        
         Παρατάχθηκαν όπως-όπως οι δύο ομάδες μας για την εθιμοτυπική χειραψία και την ανταλλαγή αναμνηστικών, μια όμορφη χειρονομία που τείνει να εκλείψει από τους αγώνες πιά, αφού μόνο η δική μας ομάδα είναι αυτή που συνεχίζει την παράδοση των πρώτων χρόνων του Πρωταθλήματος από το 2009. Στους προηγούμενους αντιπάλους μας, της 1ης αγωνιστικής ο αρχηγός της ομάδας μας, ο Δημήτρης, παρέδωσε στον αρχηγό της ομάδας του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, μια εικόνα των Αγίων Θεοπατόρων, του Ιωακείμ και της Άννας και σε κάθε παίχτη από μια μικρότερη, ενώ στην 2η αγωνιστική το αναμνηστικό μας ήταν το βιβλίο της Ενορίας με τον βίο των Αγίων μας και την ιστορία του Ιερού ναού των Αγίων Θεοπατόρων των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, γραμμένο από τον ιερέα μας, τον π. Χρυσόστομο, το οποίο και παρέδωσε στο αντίπαλο δεκάρι, ο αρχηγός μας για την 2η αγωνιστική, ο Χρήστος, ενώ ο κάθε παίχτης της ομάδας μας αντίστοιχα έδωσε σε κάθε αντίπαλο του από μια μικρή εικονίτσα για ενθύμιο και φυλακτό για τους αγώνες. 
        Από την αρχή του αγώνα και με το σφύριγμα της έναρξης φάνηκε η υπεροχή της ομάδας των 'Θεοπατόρων" η οποία δεν σταμάτησε να σκοράρει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου που βρήκε τις δύο ομάδες με αποτέλεσμα 4-0, κάτι που έκανε να διαγράφεται πια καθαρά η έκβαση και το τέλος του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αγίων Πάντων παραιτήθηκε πια από κάθε αξίωση της, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τους παίχτες μας που με επαγγελματικούς ελιγμούς πάσες και σουτ είχαν καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η ομάδα μας σκόραρε πολλές φορές ακόμα μέχρι που ο διαιτητής σφύριξε το τέλος του αγώνα που βρήκε τους "Θεοπάτορες" να έχουν νικήσει με επτά γκολ έναντι κανενός της ομάδος των Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης, δίνοντας στην ομάδα μας για δεύτερη φορά ακόμα τρεις βαθμούς, συνολικά έξι στην γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος.
    Επίσημα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση ούτε για τα αποτελέσματα της 1ης ούτε της 2ης αγωνιστικής και φυσικά ούτε και για την θέση μας στην γενική κατάταξη, μια και η ιστοσελίδα του Πρωταθλήματος δεν λειτουργεί ακόμα. Οι δικές μας ιστοσελίδες πάλι (www.enetheopatoron.blogspot.gr) που είναι η ιστοσελίδα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, αλλά και αυτή του Ναού μας (www.intheopatoron.blogspot.gr), δεν σταμάτησαν ποτέ να λειτουργούν από το 2010, αντιθέτως έχουμε φτιάξει και ήδη λειτουργούν, οι λογαριασμοί μας στο facebook με το όνομα "Θεοπάτορες", όπου θα βρείτε ότι χρειαστείτε για τους αγώνες, και τα αποτελέσματα, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε για το οτιδήποτε και από τους λογαριασμούς μας στο facebook με το όνομα "Ρομποπάτορες" και "Ρομποπάτορες Θεοπατόρων" που έχουμε ανοίξει ειδικά για την ρομποτική μας ομάδα, αλλά πάντα τις ενημερώνουμε και για το ποδόσφαιρο και το Πρωτάθλημα "Ενοριακά Νεανικά Παιχνίδια 2015".
          Χαρούμενοι και εν μέσω πανηγυρισμών όλοι, αναχωρήσαμε για την εκκλησιά μας, όπου καταστρώσαμε τα σχέδια μας για τον επόμενο αγώνα μαζί με τον ιερέα μας, που ακούραστα παρακολουθεί την πορεία της ομάδας του από το 2011 που ιδρύθηκε και κατάφερε πέρυσι, το 2014, να δώσει την δεύτερη θέση, την θέση του Δευτεραθλητή στους "Θεοπάτορες", τον προπονητή μας, τους φιλάθλους γονείς μας και τους δώδεκα από τους δεκαπέντε πανάξιους ποδοσφαιριστές μας. Μεγάλοι απόντες της 2ης αγωνιστικής, ο τερματοφύλακας μας, ο Μπάμπης, με θλάση στο χέρι, περαστικά Μπάμπη, ο Νίκος, άρρωστος και αυτός, περαστικά Νίκο και ο Πάνος, που είσαι Πάνο, που δεν ακολούθησαν την ομάδα, ενώ δεν έπαιξε στον αγώνα αλλά ήρθε μαζί μας και ο άλλος Μπάμπης μας, δηλώνοντας εξάντληση στον προπονητή του, τον κο Σάκη από το βεβαρημένο πρόγραμμα του και εισπράττοντας την επιδοκιμασία των συμπαιχτών του, που γελούν ακόμα.
          Επόμενη, πρώτα ο Θεός, αναμέτρηση των "Θεοπατόρων", της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ενορίας μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας λοιπόν, το Σάββατο 28η Μαρτίου 2015, στις 5.00 το απόγευμα, με "αντίπαλο" αυτήν την φορά την ποδοσφαιρική ομάδα της Ενορίας της Κοίμησης της Θεοτόκου Σίνδου. Οπότε ερχόμαστε στην εκκλησία στις 3.00 με τις στολές και τις τσάντες μας, κάνουμε με την άνεση μας το μάθημα και μετά πάμε στο γήπεδο για να νικήσουμε την ομάδα της Σίνδου, η οποία πολύ μας δυσκόλεψε πέρυσι. Όλοι όμως γνωρίζουμε ποιο θα είναι το ντέρμπι στην κατηγορία του Γυμνασίου στο 6ο Μητροπολιτικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Οι "Θεοπάτορες" μας εναντίον της ομάδας του Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, που αν δεν γίνει κάποια δραματική αλλαγή στο πρόγραμμα, παίζουμε μαζί τους στην 5η αγωνιστική (πότε όμως θα γίνει η 5η Αγωνιστική; Θα γίνει την 18η Απριλίου, ή την 25η Απριλίου; πάντως σίγουρα δεν θα γίνει την 28η Απριλίου που γράφει το πρόγραμμα, μια και πέφτει ημέρα Τρίτη. Θα περιμένουμε...)  
Καλή επιτυχία στην 3η αγωνιστική, 
και ας νικήσει ο καλύτερος!!!
*ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια...
ιδίως σχόλια...

2η Αγωνιστική 
Σάββατο 21/3/2015
σκορ: 7-0
Νίκη!!!
Για να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!
Ο Χρήστος, οπαδός της ομάδας μας με την σημαία
 και ο Μπάμπης με την ντουντούκα έκανε τον εκφωνητή...λέμε τώρα!!!
Οι τσάντες που βρίσκονται παντού πεταμένες παντού μέσα στο γήπεδο είναι μια χορηγία
του εκδοτικού οίκου "Μαλλιάρης Παιδεία" ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ!!!
Οι Άγιοι Πάντες άργησαν και παίζουμε μεταξύ μας...
Στο βάθος ο Μπάμπης με τον Χρήστο
 αγωνίζονται να κρεμάσουν την σημαία μας
 Και ιδού η ομάδα μας.
Να σας συστήσω...

Ο Σάββας...αυτή είναι η μοναδική φωτογραφία του σε δύο αγωνιστικές!!!
Ο Φώτης...η τελευταία μας μεταγραφή...
ο Δημήτρης, από τους μικρότερους στην ομάδα, αλλά παλαίμαχος.
Παίζει μαζί μας από την αρχή...ταλέντο!!!
Ο Αστέρης...τερματοφύλακας αστέρι!!!
Ο 2ος τη τάξη τερματοφύλακας, ο 1ος, ο Μπάμπης, έχει υποστεί θλάση
στο χέρι του. Περαστικά, Μπάμπη...τα λέμε στην άλλη αγωνιστική!!!
Ο Κώστας, πολύ καλός ποδοσφαιριστής.
Πέρυσι έπαιξε στην 1η και στην τελευταία αγωνιστική. Θυμάστε έναν παίχτη μας,
που είχε και τα δύο χέρια στον γύψο, ε, αυτός ήτανε!!!
Ο Δημήτρης, τι να πεις κανείς για αυτό το παιδί.
Ο μοναδικός που κουβαλάει στους αγώνες πάντα και τον δικό του οπαδό...τον πατέρα του.
Γεια σου κ. Γιώργο, να τον χαίρεσαι!!!
Ο Νίκος, φοβερή μεταγραφή.
Είναι λίγο ακριβοθώρητος στις φωτογραφίες.
Φωτογραφία όλα τα λεφτά.
Ο κος Σάκης, ο προπονητής μας, δένει τα κορδόνια του Δημήτρη του γιού του.
Να τον χαίρεσαι κ. Σάκη...ο έτερος υιός, ο Κώστας, που βρίσκεται;;;
Διατάσεις...μπαμπάς και γιός. Δεν μπόρεσα να μην την δημοσιεύσω!!!
Ο Αρχηγός της ομάδας για την 2η αγωνιστική, ο Χρήστος μας,
ταλεντάρα και αυτός. Εδώ είναι μαζί με τον Ζήση, τον Ζήση τον θαυματουργό!!!
Ο Αρχηγό μας δίνει το αναμνηστικό της 2ης αγωνιστικής
στον αρχηγό της αντίπαλης ομάδας. Καμιά ανταπόκριση...είμαστε μόνοι μας!!!
Μήπως σας θυμίζει ηλιοθεραπεία αυτή η στάση;
Γυρίστε και από την άλλη θα καείτε!!! 
Ο Κώστας, ο έτερος υιός του προπονητή...
περιμένοντας την αργοπορημένη ομάδα της Ενορίας των Αγίων Πάντων,
 βλέπει τον διπλανό αγώνα με τον αδελφό του... 
...και ο διαιτητής μας, δεν μπορώ να θυμηθώ το όνομα του...
...φάσεις του αγώνα χωρίς σχόλια...
...χωρίς σχόλια είπαμε!!!
Ο Νίκος με τον προπονητή...τα λένε!!!
...
Η ηλιοθεραπεία που σας έλεγα πριν...
Σε αναμονή του αντιπάλου μας, βγάζαμε φωτογραφίες!!!
Ο Χρήστος με τον Μπάμπη, που δεν έπαιξε σήμερα, κρατούν την σημαία της ομάδας.
Ο πάγκος μας...σε πλήρη αποσύνθεση!!!
Η χειραψία μεταξύ αντιπάλων...η πιο όμορφη στιγμή των αγώνων!!!
Από την 2η αγωνιστική έλειπαν οι εξής:
Ο Πάνος...
...ο Μπάμπης...
...ο Νίκος.
Καλή 3η αγωνιστική "Θεοπάτορες"...
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!!
TAG