Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.

Τα τραγούδια των κατηχητόπουλων μας, 
ένωσαν τον ουρανό με την γη!!!
      Μαλάκωσε η ψυχή μας υπό τον ήχο του ακορντεόν και των βελούδινων φωνών των παιδιών της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας,στην όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, που έγινε σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι.
      Μεγάλη και η προσέλευση των γονιών που έφεραν τα παιδιά τους στην εκκλησιά μας, άλλα για να παρακολουθήσουν την γιορτή, μα τα περισσότερα για να πάρουν μέρος σε αυτήν, αφού σχεδόν όλα τα παιδιά μας, "τα εκατό κατηχητόπουλα" των Αγίων Θεοπατόρων, παρέλασαν πάνω στην θεατρική σκηνή του ναού.
      Από νωρίς το πρωΐ άρχισαν να έρχονται οι κατηχητές και οι κατηχήτριες μας, αφού έπρεπε να μεταμορφώσουν τον Σολέα του Ναού σε σκηνή θεάτρου. ελλείψει άλλου χώρου, καλύπτοντας με κουρτίνες το τέμπλο, τις εικόνες και τα καντήλια, τοποθετώντας τα σκηνικά του μικρού θεατρικού τους σκέτς, συνδέοντας τον βιντεοπροβολέα και την οθόνη του, προσαρμόζοντας τον ήχο για τις ανάγκες της γιορτής και προετοιμάζοντας τα πάντα έτσι ώστε στις 12.30 το μεσημέρι να αρχίσει η μικρή Χριστουγεννιάτικη γιορτούλα τους.
      Άρχισε η γιορτή με το Απολυτίκιο της Γεννήσεως του Χριστού και κατόπιν ο π. Χρυσόστομος Τελίδης μας μίλησε για την μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας, τα Χριστούγεννα και την σημασία τους και ευχήθηκε σε γονείς, παιδιά και κατηχητές, Καλές και ευλογημένες γιορτές, μετά άρχισαν τα τραγούδια από τα κορίτσια μας, μετά από τα μικρότερα αγόρια μας, ενώ ενδιάμεσα παρεμβάλλονταν οι κυρίες του Κύκλου μας, των Νέων Γυναικών και Μητέρων με διάφορους μονολόγους, εκφωνήσεις και τραγούδια, που μας συγκίνησαν μαλακώνοντας την καρδιά μας.
       Για το τέλος τα παιδιά μας ετοίμασαν ένα μονόπρακτο θεατρικό, που ήταν αρκετό για να μας κάνει να ξεχάσουμε έστω και για λίγο την "κρύα" και απόκοσμη καθημερινότητα μας, να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπο αυτών των καλών παιδιών την καλοσύνη και την αγάπη που μας λείπει και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους, ενώ σαν μήνυμα είχε να προβάλλει την αλήθεια της Εκκλησίας μας, πως μέσα σε κάθε συνάνθρωπο μας και στην ανάγκη του, κρύβεται ο ίδιος ο Χριστός, που βρίσκεται πάντα δίπλα μας, ακούει τις προσευχές μας, μας συγχωρεί για τις αμαρτίες μας και μας αγαπά, όσο και αν τον πικραίνουμε με την συμπεριφορά μας.
       Το πρόγραμμα της γιορτής έκλεισε με τα κάλαντα, την αναμνηστική φωτογραφία μας, και φυσικά τις λιχουδιές από την πατέρα Χρυσόστομο και τα χειροποίητα αναμνηστικά, ένα στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, κατασκευασμένο από τα ίδια τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων μας.
         Ανταλλάξαμε τις γιορτινές ευχές μας και ο π. Χρυσόστομος αποχαιρέτησε έναν - έναν τους γονείς  και τα παιδιά, αν και σύντομα θα ξανάβλεπε τα περισσότερα από αυτά στον χριστουγεννιάτικο εκκλησιασμό τους την Δευτέρα και την Τρίτη, του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπαιγωγείου, τα λιγοστά σχολειά που ανήκουν διοικητικά στην Ενορία των Αγίων Θεοπατόρων, στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας.
      Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα 
στα παιδιά των Ανθοκήπων 
και του κόσμου όλου!!!


 Καλά Χριστούγεννα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου