ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΜΑΣ, π. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΤΕΛΙΔΗ.

 ΘΕΜΑ: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ  ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ.

* Την συνέντευξη πήρε η μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας, αλλά και κατηχητόπουλο του κατώτερου Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων, Ελισάβετ Κουκλιάτου.

Δημοσιογράφος: Πάτερ Χρυσόστομε, ποιές είναι οι δραστηριότητες της Ενορίας των Αγίων Θεοπατόρων και τι μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία των Ανθοκήπων; 
π. Χρυσόστομος: Η ενορία μας έχει δημιουργήσει μια πολύ καλά οργανωμένη Ενοριακή Νεανική Εστία. Μέσα από τα κατηχητικά της τα παιδιά μαθαίνουν το λόγο του Θεού και αυτό τους βοηθάει να διαμορφώσουν έναν  καλύτερο χαρακτήρα . Επίσης υπάρχουν πολλές δραστηριότητες όπως θεατρική αγωγή, μουσική,  ζωγραφική και φυσικά παιχνίδι όταν ο καιρός το επιτρέπει.
Η Ενοριακή μας Νεανική Εστία έχει ποδοσφαιρική ομάδα και τμήμα ρομποτικής. Με το κατηχητικό μας πηγαίνουμε ωραίες εκδρομές και παίρνουμε μέρος σε παιχνίδια γνώσεων όπως π.χ. στο κανάλι   4 Ε στις ποντικοπαγίδες. Επίσης έχουμε τμήματα ενίσχυσης των μαθητών που δεν μπορούν οι οικογένειές τους να πληρώνουν φροντιστήρια όπως  Αγγλικά, Μαθηματικά, Φιλολογικά  κ.τ.λ. Φτιάξαμε επίσης με πολύ μεράκι και αγάπη την ιστοσελίδα της Νεανικής μας Εστίας, www.enetheopatoron.blogspot.gr , όπου τα παιδιά μπορούν να αναρτούν τις εργασίες τους, τις εκδηλώσεις τους και ότι άλλο θέλουν, ενώ ήδη έχουμε και την ιστοσελίδα του Ναού μας, www.intheopatoron.blogspot.gr, με όλη την τρέχουσα επικαιρότητα και ενημέρωση για την ζωή της Ενορίας μας. Όλα αυτά και κάποια που ξεχνώ αυτή τη στιγμή γίνονται με πολύ αγάπη για τα παιδιά μας.
Όμως η ενορία μας στηρίζει και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ηθικά αλλά και υλικά μέσω του  Φιλόπτωχου ταμείου προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα ακόμη και χρήματα όσο αυτό είναι δυνατό στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε πάντα για το καλύτερο.
Βοηθάμε όσο μπορούμε και τα σχολεία της ενορίας μας άλλοτε προσφέροντας οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση των εκδρομών τους και άλλοτε δωρίζοντας  εικόνες για να έχει κάθε τάξη μία εικόνα αλλά και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.
Το έργο μας είναι δύσκολο όμως με τη βοήθεια του Κυρίου και την αγάπη του κόσμου όλα είναι δυνατά.
ΔημοσιογράφοςΠάτερ  Χρυσόστομε σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας εκ μέρους όλης της τάξης του κατηχητικού μας.
TAG