Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ.

     
Η Κυριακή του καλού σπορέως 
    και η έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς 
2014-2015.
         Η Κυριακή του καλού σπορέως, μεταφορικά αλλά και ουσιαστικά έχει να κάνει και με το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, δηλαδή τον Λόγο του Θεού που πρώτα ακούγεται στις εκκλησιές μας και κατόπιν ερμηνεύεται ή καλύτερα διδάσκεται ή ακόμα καλύτερα αναλύεται στα κατηχητικά σχολεία, ο σπόρος του καλού Σπορέως, του Χριστού μας, που πρώτα σπέρνει και κατόπιν καλλιεργεί στις ψυχές μας με απώτερο σκοπό την σωτηρία μας. 
Φωτογραφία         Γιαυτό και έχει επιλεγεί η Κυριακή αυτή από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, να σηματοδοτεί και επίσημα την ημέρα έναρξης των Κατηχητικών Συνάξεων σε όλες τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες των Ιερών Ναών όλης της Ελλάδος, το νέο ξεκίνημα για τον καινούργιο χρόνο που απλώνεται μπροστά μας, το κατηχητικό έτος 2014-2015.
Εμφάνιση 1.jpg       Στην Ενορία, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, την έναρξη των κατηχητικών Συνάξεων κάθε χρονιά την γιορτάζουμε ιδιαιτέρως με κάθε μεγαλοπρέπεια και ενθουσιασμό, μάλιστα είναι ένα γεγονός που το περιμένουν τα παιδιά των Ανθοκήπων με μεγάλη ανυπομονησία.
        Για φέτος μάλιστα ετοιμάσαμε για την ημέρα αυτή, το Σάββατο 11 του Οκτώβρη του 2014, μια όμορφη γιορτή που θα ξεκινήσει το πρωΐ στις 9.30 με Θεία Λειτουργία ειδικά για τα παιδιά, εκτός του Αγίου Βήματος στο σολέα του ναού, μια "εκπαιδευτική" Θεία Λειτουργία που θα μπορούν όλα τα παιδιά του κατηχητικού μας, αγόρια και κορίτσια, να παρακολουθήσουν τον ιερέα να τελεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας μπροστά τους, με ψάλτες μάλιστα τα ίδια τα κορίτσια του μέσου κατηχητικού μας,  με την καθοδήγηση των κατηχητριών τους.
         Μετά θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς και ο π. Χρυσόστομος Τελίδης, ο Λειτουργός μας και υπεύθυνος της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, θα μας μιλήσει για την διδασκαλία του Χριστού και για την σπορά του Λόγου Του από τους μαθητές και τους Αποστόλους Του,και κατόπιν από όλους εμάς, Αρχιερείς, ιερείς, μοναχούς, ιεραποστόλους, κατηχητές, δασκάλους και γονείς, μέχρι τις μέρες μας.  
       Αμέσως μετά το σκηνικό θα αλλάξει και ο σολέας του ναού μας θα μετατραπεί από τόπο Θυσίας του Χριστού μας, σε τόπο χαράς και διασκέδασης, σε μια όμορφη αυτοσχέδια θεατρική σκηνή όπου τα παιδιά μας θα απλώσουν το καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο τους έχοντας ετοιμάσει με την βοήθεια των κατηχητών τους διάφορα  σκετς για να μας ψυχαγωγήσουν και κατόπιν θα προβληθεί ένα μικρό βιντεάκι που θα περιέχει όλα τα κατορθώματα και τις σκανδαλιές μας από την προηγούμενη κατηχητική χρονιά. 
      Ένα μικρό κέρασμα θα περιμένει όλα τα παιδιά των κατηχητικών μας και μια ευλογία από τον ιερέα μας, ένα μικρό προσευχητάρι για να πάρουν τα παιδιά στο σπίτι τους, που περιέχει όλες τις καθημερινές προσευχές που πρέπει να γνωρίζουν, και μετά παιχνίδι και χαρά έξω στο μεγάλο και όμορφο προαΰλιο του ναού μας... μέχρι τελικής πτώσεως.
Σας περιμένουμε όλους στην γιορτή μας, 
και σας ευχόμαστε από καρδιάς, 
Καλή και ευλογημένη κατηχητική χρονιά!!!   
TAG