ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΝΘΟΚΗΠΩΝ ΝΕΑΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ.

Τα καλύτερα παιδιά του κόσμου...
      ...έχουμε στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, με ένα και μοναδικό σχολειό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, όπου και σπουδάζουν κάτω υπό την επίβλεψη και ευθύνη των καλύτερων δασκάλων που θα μπορούσαν να υπάρχουν και της διευθύντριας του, της κας Μαρίας Μπαζιάκου.
      Κάθε χρόνο, λίγο πριν το κλείσιμο του σχολείου, ορισμένοι δάσκαλοι του σχολείου μας συνηθίζουν να φέρνουν τους μαθητές τους στην εκκλησία της Ενορίας τους, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης για εκκλησιασμό, αλλά και για να πάρουν την ευλογία των ιερέων μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, που σε λίγο θα αρχίσουν.
      Αυτό έγινε την Πέμπτη 29η Μαΐου και γέμισε η μικρή και υπόγεια προς το παρόν εκκλησιά μας που τώρα κατασκευάζεται, με την όμορφη και γλυκιά παρουσία των παιδιών μας από νωρίς το πρωΐ, όπου μια-μια  κατέφθασαν τρεις από τις έξι τάξεις του συνοδευόμενες από τους δασκάλους τους που δεν τα άφησαν στιγμή από το βλέμμα τους και την προσοχή τους, μέσα και έξω από την εκκλησία.
      Ο π. Χρυσόστομος Τελίδης τα περίμενε στην είσοδο της κατακόμβης του ναού για να τα καλωσορίσει στο "σπίτι" τους, όπως ο ίδιος μας λέει, ενώ ο έτερος εφημέριος του ναού μας, ο π. Χρυσόστομος Κοτσίδης, τελούσε την Θεία Λειτουργία που μόλις είχε αρχίσει. Τα κορίτσια κατέλαβαν τις θέσεις αριστερά του ναού, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιερέως και κατά το τυπικό, ενώ τα αγόρια κάθισαν στα  δεξιά, τα περισσότερα δε εξ αυτών έτρεξαν στο Ιερό Βήμα για να ντυθούν παπαδάκια και να γίνουν οι βοηθοί του ιερέως κατά την ώρα του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
       Ο ιεροψάλτης του ναού μας, κος Κωνσταντίνος Παπαγερούδης, δάσκαλος και αυτός ήταν ο καταλληλότερος σήμερα για να αποδώσει τους ύμνους της ημέρας, της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου μας, ενώ από την αρχή του Όρθρου είχαμε την χαρά της επισκέψεως ενός μοναχού και φίλου του ναού μας από τα Μετέωρα και την μονή Βαρλαάμ, του π.Αβερκίου, που μαζί με τον ψάλτη μας "ξελειτούργησαν" τον ιερέα. 
      Μετά την Θεία Κοινωνία, όπου και "κοινώνησαν" των Θείων Δώρων τα περισσότερα από τα παιδιά, τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π.Χρυσόστομος Κοτσίδης όπου μας μίλησε για την σημασία της Αναλήψεως του Κυρίου μας, τόσο στην εκκλησιαστική ιστορία όσο και γενικότερα στην ιστορία όλου του κόσμου, όπου με την Ανάληψη Του ο Χριστός κλείνει τον κύκλο της εμφάνισης Του στην γη και μας ζητά να τον ακολουθήσουμε πια στον ουρανό και να γευτούμε από τώρα τον παράδεισο κοντά Του.  
      Το αντίδωρο και μια γλυκιά λιχουδιά περίμενε τα παιδιά μας κατά την έξοδο, μα και λίγα λόγια από τον άλλο Παπαχρυσόστομο του ναού, που μαζί με τις ευλογίες του, μας θύμισε και την γιορτή της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, το Σαββάτου 31η του Μαΐου για την λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων μας, με ειδική Θεία Λειτουργία μπροστά στον σολέα του ναού το πρωΐ στις 9.30 και μετά την προβολή ενός όμορφου βίντεο που ετοίμασαν οι κατηχητές μας, με την ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε, τραγούδια και σκέτς από τα παιδιά μας, ενώ κατόπιν και σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ξεχυθούμε στο μεγάλο προαύλιο της εκκλησιάς μας για παιχνίδι μέχρι την ώρα του μεσημεριανού φαγητού, όπου θα έχει στηθεί ψησταριά στο πάνω μέρος του ναού μας που τώρα χτίζουμε, με τραπέζια και καρέκλες, όπου μάγειρες θα είναι τα παιδιά του ανώτερου κατηχητικού μας και σερβιτόρες οι μητέρες των παιδιών μας, που θα φέρουν και τα συνοδευτικά των κρεατικών που θα ψήσουν τα παιδιά και όταν θα χορτάσουμε και δυναμώσουμε, πάλι θα ριχτούμε στο παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως και μέχρι να βαρεθούμε.
      Ο επίλογος του του τελευταίου εκκλησιασμού του 3ου Δημοτικού Σχολείου μας για την σχολική χρονιά 2013-2014 έγινε με την αναμνηστική φωτογραφία παιδιών δασκάλων και ιερέων μπροστά στον υπό κατασκευή ακόμα ναό μας και όλοι δώσαμε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο που θα ξανανοίξουν και πάλι τα σχολεία και ενώ τα παιδιά της 6ης τάξης θα αποχωρίσουν για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο πια, και άλλα παιδιά θα έρθουν και θα τα αντικαταστήσουν στην 1η τάξη του Δημοτικού μας, δίνοντας έτσι συνέχεια στον αγώνα που κάνουν οι καλοί μας δάσκαλοι στην μόρφωση μα και την διαπαιδαγώγηση της νεότητας του τόπου μας, τους όμορφους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, που θα "ανθίσουν" με την παρουσία τόσων πολλών και τόσο καλών παιδιών. 
      Φτάνει και εμείς να είμαστε έτοιμοι για να τα στεγάσουμε όλα αυτά τα παιδιά που έρχονται και μας προσπερνούν βιαστικά, με ένα καινούργιο και σύγχρονο σχολείο που είναι πια απαραίτητο και επιβεβλημένο, αφού οι μαθητές μας που κάθε χρονιά περισσεύουν, δεν χωρούν πια στο παλιό σχολειό τους. Αυτό περιμένουμε, όλοι οι κάτοικοι των Ανθοκήπων με αγωνία και ανυπομονησία από την καινούργια διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά...
Καλό και ευλογημένο καλοκαίρι!!! 
TAG