Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Ν & Στ.

Είμασταν και εκεί!!!

    Αεικίνητη καθώς είναι η Ενορία μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούσε να λείπει και από αυτήν την διοργάνωση, το ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το οποίο είναι πια μια παράδοση στον τόπο μας, που γίνεται κάθε χρόνο από τον 2008 μέχρι και σήμερα, ένα πρωτάθλημα που ποτέ δεν χάσαμε από την ίδρυση της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, το 2010.
    Έτσι λοιπόν κατόπιν πολύμηνης προετοιμασίας, η ποδοσφαιρική ομάδα της Ενορίας μας ήταν και πάλι έτοιμη να δώσει το παρόν τόσο μέσα όσο και έξω από τα γήπεδα. Σε χρόνο μηδέν, από την ανακοίνωση του Πρωταθλήματος από το Ίδρυμα Νεότητος της Μητρόπολης μας και τον νέο πρόεδρο του πια, τον π. Εμμανουήλ Μπουζίνο, ο οποίος αντικατέστησε τον επί πολλά χρόνια πρόεδρο του, τον αγαπητό μας π. Ιωάννη Περιστερίδη, ξεκινήσαμε τα διαδικαστικά για να επανιδρυθεί η ομάδα μας, πιστοποιητικά, φωτογραφίες, καρτέλες αθλητή, εξετάσεις από γιατρό για τις βεβαιώσεις ικανότητας των αθλητών μας, αιτήσεις, επιστολές στους γονείς, ρουχισμός και τόσα ακόμα πράγματα που έπρεπε να γίνουν για να μπορεί να λειτουργήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα μας και πάλι.
     Σάββατο πρωΐ και όλοι ήταν στην εκκλησιά μας. Οι δεκατρείς παίχτες μας μαζί με τον προπονητή τους, τον κο Σάκη Σαμαρίνα και τον βοηθό του τον κο Ανέστη Καζαντζίδη ήρθαν στην Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο π. Χρυσόστομος Τελίδης και κατόπιν μπήκαμε στα αυτοκίνητα μας με κατεύθυνση τα γήπεδα των Αμπελοκήπων όπου θα διεξαχθούν και φέτος οι αγώνες ποδοσφαίρου του Πρωταθλήματος που παίρνουμε μέρος.
     Στις 12.30 άρχισε η Τελετή Έναρξης, όπου και φέτος συγκεντρώθηκαν περίπου 25 Ενορίες με 30 και περισσότερες ομάδες για να δείξουν στον κόσμο πως η Εκκλησία δεν είναι έναν παρωχημένος θεσμός που αφορά τους γονείς, τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας, αλλά είναι ένας ζωντανός οργανισμός, το κύτταρο από το οποίο είναι φτιαγμένο το σώμα της, που δεν είναι τίποτε άλλο από τα νιάτα της, την νεολαία που σε λίγο θα γράψει την ιστορία της.
    Αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια των Ενοριακών Νεανικών Εστιών, που μπορούν και παίρνουν μέρος σε παγκόσμιες διοργανώσεις, όπως έκαναν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στον διαγωνισμό Ρομποτικής, στο Noecis, το Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, πέντε Ενορίες της Μητροπόλεως μας, εκ των οποίων και η δική μας με τους φοβερούς και τρομερούς "Ρομποπάτορες", αυτά τα παιδιά που ζουν και κινούνται μέσα στην κοινωνία και όχι παράλληλα, που αγωνίζονται, που μαθαίνουν τα πάντα για την ζωή που θα ζήσουν σε λίγο, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναμειχθούν, να κοινωνικοποιηθούν με τα δεδομένα της τεχνολογίας, την οποία μαθαίνουν πια μέσα στην εκκλησιά τους έχοντας την ασφάλεια της μεγάλης αγκαλιάς της, με γνώμονα την ζωή όπως μας την δίδαξε ο Χριστός και τέλος παίρνοντας από τα κατηχητικά μας όλα αυτά τα εφόδια για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών, να δώσουν μάχες που θα κερδίσουν γιατί είναι κατηχητόπουλα και όχι να ντρέπονται γιαυτό.
     Μέσα στο άρθρο μας αυτό αλλά και παρακάτω, στο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί, θα δείτε γιατί μπορούμε να είμαστε
περήφανοι για τα νιάτα μας, για ποιόν λόγο προσπαθούμε να τους προσφέρουμε όλα αυτά που χρειάζονται και αγωνιούμε και βιαζόμαστε να τα φέρουμε κοντά μας, στην ζεστή και ασφαλή αγκαλιά της εκκλησίας μας.
    Ίσως επειδή γνωρίζουμε πως αν εμείς δεν σταθούμε πλάι σε αυτά τα παιδιά, θα βρεθούν κάποιοι άλλοι, γρηγορότεροι και ικανότεροι από εμάς, που θα τα πλησιάσουν με σκοπό να τα δελεάσουν με άλλες θελκτικές και εύκολες αξίες, ή και χωρίς καθόλου αξίες, χωρίς ήθος και χωρίς κανέναν φραγμό.
     Θα δείτε παρακάτω και μέσα από τον φωτογραφικό φακό της ιστοσελίδας των κατηχητικών μας, πρώτα από όλα τα παιδιά μας πανέμορφα με τις ποδοσφαιρικές στολές τους να κραδαίνουν με περηφάνια τα λάβαρα των εκκλησιών τους, τον Δεσπότης μας, Σεβασμιώτατο κ.κ Βαρνάβα χαρούμενο να συγχνωτίζεται  με το καλύτερο κομμάτι της Μητροπολιτικής του περιφέρειας, τους ιερείς των Ενοριών υπερήφανους και συγκινημένους, που εκπροσωπούνται σε αυτούς τους αγώνες, έχοντας στείλει τον νεοαποκτηθέντα θησαυρό τους, τους γονείς που μπορούν ακόμα και μας εμπιστεύονται αυτά τα πολύτιμα πετράδια από την περιουσία τους, σε καιρούς δύσκολους και αποκαλυπτικούς, αφού γνωρίζουν τις προθέσεις, μας βλέπουν κατάματα και συμφωνούν με αυτές, τους εθελοντές, νέοι και αυτοί που άφησαν για λίγο το "εγώ" τους για να συνεισφέρουν στο "εμείς" μας, τον Δήμαρχο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, τον κο Λάζαρο Κυριζόγλου ενθουσιασμένο και αυτόν με το αποτέλεσμα, ο οποίος με μεγάλη ευγένεια και αγάπη μας παραχώρησε και φέτος τα γήπεδα του Δήμου για την διοργάνωση μας, αλλά και πολλούς ακόμα που ήρθαν να δουν την Τελετής της Έναρξης του Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, εδώ στο Κλειστό Γυμναστήριο "Κωνσταντίνος Μικοτζίδης" των Αμπελοκήπων.
*Παρακάτω ακολουθούν και άλλες φωτογραφίες από την 
Τελετή Έναρξης του πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου...

Τελετή Έναρξης του πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 
της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως...

Σάββατο 15/3/2014



















      
TAG