Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ & ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821.

Γέμισε τσολιάδες και βλαχοπούλες 
η εκκλησιά μας...
      ...το Σάββατο 22 του Μάρτη, μα και γονείς και φίλους των παιδιών των κατηχητικών μας, για την γιορτή που ετοίμασαν πρώτα για να τιμήσουν την Παναγία Θεοτόκο και τον Ευαγγελισμό της, αλλά και για να τιμήσουν όλα αυτά τα παλικάρια που έχυσαν το αίμα τους στην προσπάθεια τους να ελευθερώσουν την πατρίδα τους, την γλυκιά μας Ελλάδα από τους Τούρκους κατακτητές μας επί τετρακόσια και περισσότερα χρόνια.
      Μόλις ο π. Χρυσόστομος Τελίδης τελείωσε την Θεία Λειτουργία, με μιας το σκηνικό στον σολέα του ναού μας άλλαξε και ελλείψει άλλου κατάλληλου χώρου, από τόπος θυσίας του θεανθρώπου Χριστού, έγινε θεατρική σκηνή, κρύβοντας τα παιδιά μας τις εικόνες του τέμπλου με μια κουρτίνα και δημιουργώντας μια όμορφη αυλαία, ότι χρειάζεται δηλαδή για να μπορέσουν τα αγόρια και τα κορίτσια των κατηχητικών μας να μας δείξουν την παράσταση που ετοίμαζαν εδώ και ένα περίπου μήνα. 
      Διαδοχικά ανέβαιναν στην σκηνή πρώτα τα αγόρια, μετά τα κορίτσια και τούμπαλιν και καθώς ο ολοκαίνουργιος βιντεοπροβολέας μας πρόβαλε στην επίσης ολοκαίνουργια σκηνή μας (καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω), στιγμές από τους ένδοξους αγώνες των Ελλήνων, μας είπαν τραγούδια για την Παναγιά που γιόρταζε, μας τραγούδησαν ύμνους για την επανάσταση του '21, μας έψαλλαν τροπάρια της εορτής, είπαν ποιήματα και συνέθεσαν διθυράμβους για τους αγώνες των Ελλήνων προγόνων μας.
      Τέλος τα αγόρια που είχαν και το γενικό πρόσταγμα στη εκδήλωση μας αυτή, έπαιξαν ένα μικρό μα πολύ συγκινητικό μονόπρακτο, κατόπιν είπαμε και τον εθνικό μας ύμνο και έκλεισε η αυλαία της γιορτής μας από τον ιερέα μας, π. Χρυσόστομο που εμφανώς συγκινημένος συγχάρηκε και ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσπάθεια τους, αλλά ευχαρίστησε και τους γονείς που σε χρόνους δύσκολους και πονηρούς του εμπιστεύονται ακόμα τον αμύθητο θησαυρό τους, τα παιδιά αυτά που για χάρη τους άνθισαν και πάλι οι γερασμένοι και ξεχασμένοι από τους πάντες Ανθόκηποι της Νέας Ευκαρπίας και μπουμπούκιασε η μαραμένη μέχρι χθες συνοικία μας.
      Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Βλάχων "Το Άγιο Πνεύμα" της Νέας Ευκαρπίας, που μας δάνεισε τις στολές που χρειαζόμασταν, μεγάλο μπράβο όμως και στους κατηχητές και στις κατηχήτριες της Ενοριακής Νεανικής Εστίας μας, που πλάθοντας αυτό το άγουρο ζυμάρι της παιδικής αθωότητας και του αυθορμητισμού έφτιαξαν μια τόσο νόστιμη ζύμη, τα κατηχητόπουλα του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας.
      Η Αγία Θεοτόκος που σήμερα γιορτάζει, οι ήρωες πρόγονοι μας, που σήμερα τιμούμε αλλά και όλοι μας, νομίζω πως πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τα νιάτα της όμορφης γειτονιάς μας!!!  
 Και του Χρόνου!!!
*παρακάτω με ένα κλικ θα βρείτε όλο το φωτογραφικό υλικό της γιορτής μας... 

Η Γιορτή μας για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου
και την επέτειο της επανάστασης του 1821Ευχαριστούμε παιδιά είσασταν υπέροχοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου